Partisinin Ekinözü ilçe teşkilatınca düzenlenen programda, meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelen Ünal, burada yaptığı konuşmada, tek başına iktidar olmanın önemini anlattı.

1960-2002 yılları arasında Türkiye'de 36 hükümetin değiştiğini, bu dönemlerde, bir gün bir sanayi kuruluşunun ilanıyla, bir gün askerin muhtırasıyla, olmadı darbe yapılarak hükümetlerin yıkıldığına dikkat çeken Ünal, "Beşli çete" olarak tarif ettiği bazı sivil toplum kuruluşlarının da toplanıp hükümete muhtıra vererek hükümet yıkıldığını söyledi.

- "Türkiye koalisyon zamanlarında kaybetti"

Koalisyon dönemlerinde Türkiye'nin hiç gelişmediğini vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"Türkiye ne zaman gelişti? Adnan Menderes ve Turgut Özal zamanında gelişti. Türkiye ne zaman gelişti? AK Parti iktidarı zamanında gelişti. Çünkü tek parti iktidarıydı. Türkiye ne zaman kaybetti? Koalisyon zamanlarında kaybetti. 'Sen ve ben' kavgasıyla kaybetti. Bunlar 'tek parti iktidarı' olmaz diyorlar. Niye olmaz? 'Tek parti iktidarı kötü, koalisyon iyidir demeye' başladılar. Bunlar nasıl bir siyasi parti ki iktidar olma hedefleri yok."

Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'in, "Babam 3 milletvekili ile MHP'yi iktidar yaptı. Bir başbakan yardımcılığı, iki de bakanlık aldı. Devlet Bahçeli, 80 milletvekiliyle MHP'yi rezil etti" dediğini hatırlatan Ünal, MHP'nin muhalefette kalmak için çaba harcadığını, ancak milletin oyunu muhalefette kal diye de vermediğini kaydetti.

Birgün bile tek başına iktidar hedefi olmayan CHP'nin, MHP ile koalisyon ortağı olma isteğinin dün ortaya çıktığını ifade eden Ünal, şöyle devam etti:

"Çünkü bu milletin kendilerini iktidar etmeyeceğini biliyorlar. Geçmişte bu millete yaptıklarının, millet tarafından unutulmadığını biliyorlar. CHP'li yılları bu millet unutmaz. Bunlar, milletin iktidar yaptığını, iktidardan indirmeyi kendisine görev edinmişler. Adnan Menderes ile uğraştılar mı? Niye uğraştılar. Çünkü Adnan Menderes, bu milletin çoğunluğu tarafından iktidara getirildiği için milletin çoğunluğuna düşmanlık yapamadıklarından dolayı Menderes'e düşmanlık yaptılar. Gazetelerinde, radyolarında her türlü yalanı söylediler. 'Gençler kıyma makinalarında kıyılıyor, üniversiteli gençler öldürülüyor. Türkiye'nin tonlarca altını yurt dışına kaçırılıyor. Türkiye'nin milyarlarca doları çalınıyor' diye sabah akşam yalanlar uydurdular. Adnan Menderes'in bir radyo konuşması var. Adeta yalvarırcasına 'bu yalanlara inanmayın' diye. Ne yaptılar. CHP, askerin de içerisinden birilerini yanına alarak milletin iktidarını alaşağı etti."

Adnan Menderes ve Turgut Özal'a "diktatör" diyenlerin şimdi de Recep Tayyip Erdoğan'a "diktatör" dediğini aktaran Ünal, sandıktan çıkanın diktatör olmayacağını çünkü bu lafı çıkartanların esas darbecilere "diktatör" demediğini söyledi.

Katliam yapan Esad'e bile diktatör demeyenlerin milletin yüzde 52'sinin seçtiği Recep Tayyip Erdoğan'a "diktatör" dediğini dile getiren Ünal, "Muhalefetin derdi iktidar olmak ülkeyi yönetmek değil. Bunlar milletin seçtiğini aşağı indirmekle, milletin tek başına iktidara getirdiği siyasi partiyi, zayıflatmak ve Türkiye'nin siyasetini parçalamakla görevliler" diye konuştu.

- Saadet Partisi'nden AK Parti'ye geçtiler

Konuşmaların ardından, Saadet Partisi'nden Ekinözü Belediye Belediye Meclis üyesi seçilen Tuncay Kaplan ve Doğan Alkaya, aileleriyle birlikte AK Parti'ye katıldı.

Meclis üyelerinin rozeti Ünal tarafından takıldı.