Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden’i torpille iki kızı ve damadını işe aldırmakla suçladı. Ersoy, AK Parti İl Başkanının, milletin çocukları iş bulamazken iki kızını en büyük hissesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi'ne, damadını da 80 bin çiftçinin ortaklığının bulunduğu Kayseri Şeker Fabrikası’nda işe yerleştirdiğini iddia etti. Ersoy, "AKP il başkanı kızlarıyla damadını işe yerleştirmenin diyetini ödüyor." dedi.

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, katıldığı bir açılış programında AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden’e yüklendi. AK Parti milletvekili adayı Mehmet Özhaseki’nin adaylığına itiraz ettiklerini hatırlatan Ersoy, itiraz gerekçeleriyle ilgili açıklamalarında Özden’in anlamama yönünde açıklamalarda bulunduğunu kaydetti. "Biz konuşunca araya giren tayfaları var. ‘Başkanım bu şehirde hepimiz yaşıyoruz’ diyorlar." şeklinde ifadeler olduğunu aktaran Ersoy, "Bu şehirde hepimiz yaşamıyoruz. Sizler yaşıyorsunuz. Saltanat kurmuş ve onu yaşıyorsunuz. Biz de bunu seyrediyoruz. Biz bu saltanatı Allah’ın izni ile yıkacağız. Adaylarla ilgili hukuki kanallarla söylemlerde bulunuyoruz. AKP il başkanı bize açıklama yapıyor. Tüzel kişiliği temsil etmiyor. Gerçek kişiliği temsil ediyor, diyor. Biz bir daha yazıyoruz. Tüzel, gerçek kişi ayırmadan bunun hukuksuz olduğunu söylüyoruz. Adaylarının elektrik şirketinden istifa etmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Bizim bu itirazımıza hala cevap veremiyor. Cevap verememe nedeni bu insanlara diyet ödemek mi? İki kızını millet işsiz güçsüz gezerken, milletin çocukları iş bulamazken Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi'nde işe aldıracaksın, Kayseri Şeker Fabrikası'na damadını işe aldıracaksın, kendinin ne iş yaptığı belli değil. Sonra başkasının avukatlığını yapacaksın. Biz doğru olan her şeyi söyleyeceğiz." diye konuştu.

"HALK, 'ARTIK BİZİ BUNLARDAN KURTARIN' DİYOR"

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, ilçe ilçe köy köy ziyaretlerde bulunduklarını hatırlatarak, halkın isyanına şahit olduklarını ifade etti. "Ziyaretlerimizde şunu gördük; MHP’ye halkımızın çok büyük teveccühü var." diyen Ersoy, şunları söyledi: "Halkımız ziyaretlerde bize şunu söylüyor. 'Artık bizi bunlardan kurtarın' diyorlar. MHP’nin kadroları buna müsait. MHP iktidar olduğunda ülkemizin, halkımızın sorunlarını çözecektir."