MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, 7 Haziran seçimleri sonrası vatanın her bir köşesinden gelen şehit haberleriyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Yüreğimiz yanıyor. Bunu yaşatanlar, milletimize acı üstüne acı yaşatanlar, hainlere 13 yıldır taviz üstüne taviz veren AKP iktidarı olmuştur” dedi.

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, gelen şehit haberleriyle ilgili değerlendirmede bulundu. “Şehit anaları, babaları, eşleri feryat ediyor, şehit çocukları babalarının tabutlarına son kez hüzünle dokunuyor” diyen Ersoy, “İhanetle kuşatılan Türkiye’de hainler seferberlik halindedir ve Türk milletine acı üstüne acı yaşatmaktadır. Bu ihanete yol açan, bu hainlere taviz üstüne taviz veren elbette 13 yıldır Türkiye’yi yöneten AKP iktidarı olmuştur. Oslo’da, Kandil’de, İmralı’da, Dolmabahçe’de terör örgütü PKK ile her türlü pazarlık masaları kuran AKP bu şehitlerin başlıca sorumlusudur. Ama onlar yüzsüz ve pişkin bir şekilde Türk milletiyle dalga geçmeye devam etmektedir. Bazı AKP’li yöneticilerde akıl sağlığını tartışmaya açtıracak açıklamalarla gündemi meşgul etmeye çalışmaktadır. Bunlardan birisi de ilimiz Kayseri’de yaşamaktadır. Adı Sami Kadıoğlu’dur. Melikgazi İlçe Başkanı olarak AKP’de görev yapmaktadır. Akıl sağlığı açısından heyet raporu isteyeceğimiz Sami Kadıoğlu, AKP’nin istişare toplantısında 'AK Parti olarak bizler ülkücüyüz, AK Parti olarak bizler milliyetçiyiz, AK Parti olarak bizler vatanseveriz, her zaman her ortamda da seçimlere hazırız' şeklinde basına yansıyan bir konuşma yapmıştır. Akıl sağlığın ne derecede olduğunu bu sözleriyle göstermiş Sami Kadıoğlu’na peşinden gittikleri Recep Tayyip Erdoğan’ın Ülkücülere yapmış olduğu 'terörist, mafya bozuntusu, kafatasçı, kovboy, ırkçı, it-kopuk, kandan beslenenler, hayvan, alçak, şerefsiz, Fatiha okumayı bilmezler, biz bunların cemaziyelevvelini biliriz, çapulcular' şeklindeki hakaretlerini hatırlatıyoruz. Ve 'hatırladın mı bu hakaretleri Sami Kadıoğlu' diye buradan soruyoruz. Hırsızlığa, rüşvete, yolsuzluğa, ihanete gömülmüş AKP’nin ne Ülkücülüğü bu Sami Kadıoğlu?”

“Recep Tayyip Erdoğan 'biz milliyetçiliği ayaklar altına aldık' derken, Ahmet Davutoğlu 'milliyetçilikle hesaplaşma vakti gelmiştir' derken sen neyin milliyetçiliğini yapıyorsun Sami Kadıoğlu?” diyerek tepkisini dile getiren Ersoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “BOP gibi yabancı ülkelerin projelerinde görev alan, PKK’yı yol ve dava arkadaşı edinen, PKK’nın hamisi Barzani’yi başının üstünde taşıyan, 'Türk milleti ve Türk ırkı diye bir şey yoktur' diyen, 'TC ve Ne Mutlu Türküm diyene' sözlerini, sembollerini her yerden silen, öğrencilerimizin okuduğu 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' andını kaldırtmakla övünen AKP, 'milliyetçi ve ülkücü' ise Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünden Sami Kadıoğlu’nun akıl sağlığının yerinde olup olmadığını öğrenmek için heyet raporu istemek bizim en doğal hakkımızdır. Zaten Sami Kadıoğlu’nun akıl sağlığı yerinde olsaydı, geçmişte Ülkücülerin tarihine 'amacımız belliydi ama sonra baktık ki; yurt dışında tezgâhlanmış, kocaman bir oyunun piyonuyduk, bunu çok geç fark ettik' şeklinde iftira atan AKP Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin yanında 'AK Parti olarak bizler ülkücüyüz. AK Parti olarak bizler milliyetçiyiz' gibi bir saçmalığı cümle niyetine kurmazdı. AKP yeryüzündeki en büyük Ülkücü ve milliyetçi düşmanıdır. Bu sıfatları korsan olarak kullanmaya kalkmak akıl sağlıkları yanında şeref ve haysiyetlerini de tartışmaya açtıracaktır.”