Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, genel başkan olarak girdiği ilk olağan kongrenin ardından partisinin yönetim yapısını kökten bir biçimde yeniledi.  Genel Başkan hariç 14 üyeli Merkez Yürütme Kurulu’nda sadece 3 eski isim kaldı. Süleyman Soylu, Mustafa Şentop ve Beşir Atalay gibi isimlerin yönetim dışında kalması dikkat çekti.
SADECE İKİ İSİM YERİNİ KORUDU

Ak Parti’nin dün yapılan 5. Olağan kongresinde partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu büyük ölçüde yenilenmiş ve kurulun yarısından fazlası değişmişti.  Bugün yapılan MKYK toplantısında, Ak Parti’nin icra organı niteliğindeki Merkez Yürütme Kurulu belirlendi. Ak Parti’nin yeni yönetimi radikal bir biçimde değişti. Partinin yönetim yapısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ağırlığını hissettiren isimlerin yer alması dikkat çekti. MYK’da sadece iki isim yerine korudu. Mehmet Ali Şahin ile Nükhet Hotar görevlerinde kaldı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Abdülhamit Gül ise genel sekreterlik görevine kaydırıldı.  Yönetimdeki 9 isme görev verilmedi.  12 olan üye sayısı insan hakları ve şehir – çevre– kültürle ilgili ihdas edilen iki genel başkan yardımcılığı ile 14’e çıkarıldı. Bu iki göreve de, yeni isimler getirildi. Böylece Davutoğlu, parti yönetimini yüzde 75 oranında yeniledi.

AK PARTİ’NİN YENİ YÖNETİMİ

Ak Parti’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Seçim  İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Tanıtım ve Medyadan  Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Dış İlişkilerden  Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Sosyal Politikalardan Sorumlu  Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan  Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Selçuk Özdağ, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat  Demiröz, Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül  Kaya, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Çevre  Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Genel  Sekter Abdulhamit Gül."

 YÖNETİMİN DIŞINDA KALAN İSİMLER

Yeni yönetimde yer almayan eski MYK üyeleri şunlar:

Süleyman Soylu, Mustafa Şentop, Beşir Atalay, Yasin Aktay, Mehmet Muş, Öznur Çalık, Nureddin Nebati, Ekrem Erdem, Haluk İpek.

FATURA ONLARA MI KESİLDİ?

Davutoğlu’nun partinin yönetiminde köklü değişiklik yapması, “7 Haziran’daki seçimde tek başına iktidara gelecek sonucun alınmamasının faturası o dönemdeki MYK’ya mı kesildi?” sorusunun siyasi kulislerde seslendirilmesine de neden oldu. Özellikle seçim işlerinden sorumlu Mustafa Şentop ile teşkilattan sorumlu Süleyman Soylu’nun genel başkan yardımcılığı görevlerine yeniden getirilmemeleri, yerel yönetimlerden sorumlu Abdülhamit Gül’ün ise görev yerinin değiştirilmesi, dikkat çekici bulundu.