AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın, 64. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer alması, hemşehrilerini sevindirdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Çankaya Köşkü'nde 64. Hükümet'i açıkladığı basın toplantısı, Kahramanmaraş'taki kahvehanelerde ilgiyle izlendi.

Kabine listesinde hemşehrileri Ünal'ın Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer aldığını duyan Kahramanmaraşlılar, bunu sevinçle karşıladı.

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ünal'ın bakanlığa getirilmesi dolayısıyla vatandaşlara tatlı ikramında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Erkoç, Ünal'ın bakan olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Kahramanmaraşlı vatandaşların, istedikleri bakanlık müjdesine kavuştuğunu dile getiren Erkoç, şunları kaydetti: 

64. HÜKÜMETTE KİM KİMDİR... TIKLA ÖĞREN

"64. Hükümet'in Bakanlar Kurulunun, aynı bir kuyumcu hassasiyetinde hazırlanmış bir liste olduğunu gördük. Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakanımız oldu. Allah hayırlı uğurlu eylesin. Kahramanmaraşılar olarak çok sevinçli ve mutluyuz. Bugün bizler için gurur verici bir gün. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz."

Ünal'ın çok donanımlı olduğunu anlatan Erkoç, "Kültür ve Turizm Bakanlığında hem Kahramanmaraşımıza hem de Türkiyemize çok önemli hizmetlerde bulanacağı inancındayız" dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal Kültür Bakanı
- "Memleketimize ve milletimize hayırlı olsun"

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise Ünal'ın hakkettiği konuma ve makama ulaştırıldığını belirtti.

Kahramanmaraşlıların da bu yönde beklentisi bulunduğuna işaret eden Mahçiçek, "Onların da beklentisi karşılanmış oldu. Memleketimize ve milletimize hayırlı olsun. Hayırlı hizmetlere vesile olsun" diye konuştu.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Mahir Ünal'ın Kültür ve Turizm Bakanlığına getirilmesinden sevinç duyduklarını bildirdi.

Okay, bu anlamlı görevin, kültür ve edebiyat şehri Kahramanmaraş'a çok büyük faydalar sağlayacağına inandığını vurguladı.

Kentin yetiştirdiği siyaset ve kültür insanı Ünal'ın bakanlık görevine atanmasının ülke için hayırlı olmasını dileyen Okay, "Bizleri gururlandıran bu görevlendirmenin, şehrimiz kültür ve turizminin yanı sıra birçok alanda katkısı olacağı inancındayım" ifadelerini kullandı.

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir de Kahramanmaraşlı bir bakanları olmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ünal'ın çevresi, ülkesi ve milleti ile dini değerlere duyarlı olmasının kendilerini daha da mutlu ettiğini kaydeden Özdemir, "Mahir beyi çok iyi yerlerde görmek istiyorduk, bu da o iyi yerlerden biridir. Bu nedenle hem hemşehrisi hem de AK Parti teşkilatının bir mensubu olarak gurur duyuyorum" diye konuştu.

- "24 Kasım hediyesi"

Vatandaşlardan öğretim görevlisi Adnan Kara da Mahir Ünal'ın birikimli olduğunu, bakanlığı daha önceden de hakkettiğini belirtti.

Kara, "Mahir Ünal'a 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde böyle bir bakanlığın verilmesi, eğitimci olarak bizi memnun etti. Kendisi de mutlu olmuştur. Allah muvaffak etsin" dedi.

Ayhan Gedik de Mahir Ünal'ın bakanlığının ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi. Gedik, Ünal'ın hem hükümete hem de ülkenin kültürüne çok önemli şeyler katacağına inandığını ifade etti.

Atike Akçay ise gezmek için Elbistan ilçesinden Kahramanmaraş'a geldiğini, burada Ünal'ın bakan olduğunu öğrendiğinde büyük sevinç yaşadığını söyledi.

Mahir Ünal'ı çok sevdiklerini dile getiren Akçay, Ünal'ın ülkeye ve şehre faydalı olacağını kaydetti.

Çay ocağı işletmecisi Kenan Yaralı da Kahramanmaraş'ın hükümete önemli destekler verdiğine işaret ederek, "Uzun zamandır böyle birşey bekliyorduk. Bakanlık hayalimiz Mahir Ünal ile gerçekleşti. Memleketin insanları olarak çok mutlu olduk. Maddi açıdan bir beklentimiz olmasa da Kahramanmaraş adına mutlu olduk. Biz kazanmayalım, şehrimiz kazansın. Bizim için önemli olan buydu, bu da oldu" diye konuştu.