Soylu, partisinin il başkanlığınca Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde verilen "vefa iftarı"nda yaptığı konuşmada, 13 yıldır ortaya koyulan büyük mücadeleyi aynı anlayış ve istikamette devam ettireceklerini söyledi.
Millet iradesinin önemine vurgu yapan Soylu, "Dün Recep Tayyip Erdoğan diyorduk, bugün herkes bilsin ve duysun ki daha fazla Recep Tayyip Erdoğan diyoruz. Bugün daha fazla güçlü olmamız gerekli olduğunu biliyoruz" dedi.

Vadedilen projelerden ve hedeflerden vazgeçilmediğini vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"Hiçbir endişeniz olmasın, yarına ait, partimizin geleceğine ait, ülkemizin geleceğine ait hiç bir tereddüt içerisinde bulunmayın. Milletimizin idaresi ve milletimizin verdiği oy bizim başımızın üzerinedir. Ne 2023'ten, ne 2053'ten, ne 2071'den vazgeçmedik. Dün 2023 diyorduk, bugün de diyoruz. Dün 2053 diyorduk, bugün de diyoruz. Dün 2071 diyorduk, bugün de daha fazla diyoruz."

Soylu, Suriye, Yunanistan ve Mısır'da yaşanan olaylara bakıldığında daha fazla gayret içerisinde olunması gerektiğini vurguladı.

Partilerinin 13 yılda aldıkları oy oranlarını değerlendiren Soylu, şöyle devam etti:

"Yüzde 34,5'i nasıl yüzde 49'a, nasıl yüzde 50, yüzde 52'ye çıkardıysak bilmenizi istiyorum ki 38,5 aldığımız yerel seçimlerden sonra nasıl yüzde 49,5 oy oranına ulaşmışsak, bu milletle beraber olduğumuz, bu milletin söylediklerine riayet ettiğimiz ve bu milleti efendi gördüğümüz müddetçe aynı şekilde yürüyeceğimizden hiçbir endişeniz ve kuşkunuz olmasın."

KAHRAMANMARAŞ'TA VEFA İFTARI FOTOĞRAFLARI 

- AK Parti Grup Başkanvekili Ünal

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise ramazan gibi mübarek bir ayın ikramında bulunulmasından dolayı hamdedilmesi gerektiğini söyledi.

Ramazan ayı içerisinde nefisleri disipline etmek, hayatları, ilişkileri gözden geçirmek ve insanların varoluş gayesinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Ünal, şöyle konuştu:

"Araçlarla amaçları karıştırmamak asolan Allah'ın rızasına nail olmak olduğunu ve bu bilinci dipdiri aklımızda tutmak ramazanın bizlere sunduğu ikramlardan bir tanesi. Ramazanın sahibine hamdolsun. Ramazanı bizlere getiren Peygamberimize salatüselam olsun."

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan da ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacıları Mekke'den hicret eden Müslümanlara benzetti.

Kahramanmaraş'ın Suriye'de zulümden kaçanlara kucak açtığını dile getiren Doğan, şunları kaydetti:

"Bundan bin 400 yıl önce Mekkeli müşriklerin baskısından, onların her türlü tecavüzlerinden Medine'ye hicret eden Mekkeli sahabelere Mekkeli muhacirlere Medine halkı nasıl ev sahipliği yaptıysa aynı ruhla aynı şevkle Kahramanmaraşlılar da yaklaşık 4 yıldan beri Suriye'den, zalim Eset'in bombalarından kaçan Suriyeli muhacir kardeşlerimize aynı duygularla ensar bilinciyle onlara yardım ediyorlar. Ekmeklerini, aşlarını, hırkalarını paylaşıyorlar. Buradan tüm sivil toplum kuruluşlarına, iş adamlarımıza Kahramanmaraşlı aziz hemşehrilerimize bu ev sahipliklerinden dolayı sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz."

İftar programına, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Veysi Kaynak, Uğur Dilipak, İlker Çitil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.