AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, İngiltere’nin Türkiye üzerinden Avrupa Birliği (AB) siyaseti yapmaya çalıştığını belirterek, “Kimse Türkiye üzerinden AB siyaseti üretmeye kalkmasın” dedi.
İngiltere’de yaşanan AB gerginliğini ve Türkiye’nin AB girişimleri ile sonuçlarını değerlendiren AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, artık Türkiye’nin AB’ye girme hayalinde değil, AB’nin Türkiye’yi içine almak için mücadele edeceği bir ülke konumuna geldiğini söyledi.
Başkan Karatay, “İngiltere’nin AB ile ilgili dünyanın da yakından takip ettiği çok önemli bir referandum sürecini birlikte gördük. AB’ye İngiltere hayır dedi. Kendi kurdukları birliğe yine kendileri hayır dedi. Tabi bu süreçte özellikle İngiltere Başbakanı Türkiye üzerinden AB ile ilgili bir siyaset üretmeye çalıştı ama bunda başarılı olamadığını da hep birlikte görmüş olduk. Hiç kimse Türkiye üzerinden siyaset üretmeye kalkışmayacak. Kendi siyasetini kendi doğruları ile yapacak. Çünkü kendi ülkesi ile alakalı bizim üzerimizden ürettiği siyasete kendi ülkesi ve vatandaşları en net ve güzel cevabı verdi. Tabi İngiltere’nin AB’den ayrılması AB’nin bugüne kadar üzerinde siyasi bir birlik, ekonomik birlik, askeri birlik kurmak üzere yapmış olduğu çalışmaların çok önemli bir kırılma noktası olarak görüyorum. Bundan sonraki süreçte AB’den ayrılarak İngiltere’yi takip edecek ülkeler var mı? Veya AB İngiltere olmadan bu birlikteliği ve bütünlüğü sağlayabilecek düzeyde mi? Bunları hep birlikte göreceğiz. Tabi Aksaray yurt dışında çok önemli sayıda gurbetçisi olan, Türkiye’de nüfusa oranladığımız zaman en çok gurbetçisi olan illerimiz arasında ya birinci, ya da ikinci sıradadır. Bunun bir kısmı Almanya, bir kısmı İngiltere’de. AB’nin etken, etkin iki ülkesinde de yer almaktalar. Elbette bizim için bu süreçte gurbetçi kardeşlerimiz açısından bir ayrıcalık, bir farkındalık, olumlu, olumsuz bir şey olacak mı birlikte göreceğiz. Ancak, şunu net bir şekilde görebiliriz ki, 50 yıldan fazladır Avrupa’nın kapısında bekletilen bir ülke olarak, üstelik talep edilen her türlü düzenlemeyi Avrupa ülkelerinden daha üst düzeyde yapmasına rağmen bugün geldiğimiz noktada daha gelişmişlik bir ülke olmamıza rağmen bizi burada bekletmesi Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın ifade ettiği gibi, bizde halkımıza döner AB’ni istiyor muyuz, istemiyor muyuz diye sorarız. Vatandaşımızın vereceği cevabı doğrudan uygulayabiliriz. Bizim için bu süreç, Türkiye’ye son yıllarda referandum konusunda gerçekten başarılı bir süreç yürüttüğümüzü hep birlikte gördük. Sorarız, vatandaşımızın vereceği cevaba da biz takdirle karşılayıp o doğrultuda çalışmalarımızı sürdürürüz"dedi.
Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Başkan Karatay, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini sözlerine ekledi.