U16 Futbol liginde Aksaray Şampiyonu olan Aksaray Belediye Spor, Türkiye Şampiyonası 1. Kademe mücadelelerinde rakiplerini geride bırakarak bir üst gruba adını yazdırdı.
U16 Türkiye Şampiyonası’nda Aksaray’ı temsil eden Aksaray Belediye Spor, Mersin’de yapılan 1. kademe müsabakalarında büyük bir başarıya imza attı. 6 takımın katıldığı ve iki grup halinde yapılan müsabakalarda A grubunda yer alan Aksaray Belediye Spor’un rakipleri Karaman Başak Spor ve Adana Yüksel Gençlik Spor oldu. Rakiplerini 3-1’lik skorlarla yenerek grubu lider tamamlayan Aksaray Belediye Spor’un finalde rakibi B grubunun lideri Hatay Karaağaç Spor oldu.
Güçlü rakibi Hatay Karaağaç Spor karşısında çok iyi mücadele eden Aksaray Belediye Spor oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Attığı golün ardından baskısını arttıran Aksaray Belediye Spor, geliştirdiği ataklarla rakip kalede tehlike oluşturdu. Bir çok fırsattan faydalanamayan Aksaray Belediye Spor, rakibini 1-0 yenerek Türkiye geneli 20 grup merkezinde yapılan müsabakalarda grubunun lideri olarak Türkiye’de 124 takım arasından ilk 20 takım arasına girmeyi başardı.
Aksaray Belediye Spor bu başarı ile ileri ki bir tarihte oynanacak olan ve Türkiye genelinde sayılı takımların katılacağı Türkiye Şampiyonası 2. Kademe maçlarına gitmeye hak kazandı.