Aksaray’da 60 gün süre verilen ve 40 günde tamamlanan Büyük Bölcek köprüsünde sonra inşa edilen Bedir Muhtar Köprüsü’nün büyük bir bölümü de 0 günün ardından tamamlandı.
Aksaray Belediyesi, 2015 yılında yaptığı 9 adet yaya ve araç köprüsüne bu yıl, nüfus artışı ve buna bağlı olarak araç sayısının artması nedeniyle yenilerini ekliyor. 2016 programına alınan 6 köprü arasında yer alan Bedir Muhtar Köprü inşaatının büyük bir bölümü 10 gibi bir kısa sürede tamamlandı. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, köprüde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Yazgı, kot farkının netleşmesinden sonra önümüzdeki günlerde köprünün araç ve yaya trafiğe açılacağını duyurdu.
Bedir Muhtar Mahallesi’nde dar olduğu için ihtiyaca cevap veremeyen köprünün yerine yaklaşık 24 metre genişliğine yeni bir köprü yapılıyor. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, geçtiğimiz hafta kazma vurulan köprü inşaatını ziyaret etti ve 10 gün içerisinde köprünün büyük bir oranının tamamlandığını söyledi. Şehir içi trafiğin daha güvenli ve rahat olması için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Başkan Yazgı, “Bedir Muhtar Mahallemizde kullanılmayan ve trafiğe cevap vermeyen bir köprü vardı. Yapımına 10 gün önce başladı ve şuan bitme aşamasında. En son kalıpları çakılacak. Kot seviyesi netleştikten sonra burası rahat bir şekilde kullanışlı hale gelmiş olacak” diye konuştu.