Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz’e yapımı devam eden Azmi Milli Kapalı Otopark ve Çocuk Parkı Etkinlik ve Eğitim Alanı Projesi’ni yerinde tanıttı.
Başkan Yazgı Azmi Milli projesi ile ilgili bilgiler vererek, “Bizim burada yeni projemiz var. Azmi Milli Kapalı Otopark ve Çocuk Parkı Etkinlik ve Eğitim Alanı Projesi. Altı otopark üstü de park olacak. Parkı çok modern ve farklı bir alan yapmak suretiyle çocuklarımızın ve ailelerinin çok hoş vakit geçirebilecekleri, yan tarafta Zinciriye Medresemizle birlikte tarihi bir kimliğin oluştuğu böyle güzel bir alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Allah nasip ederse gelecek sene Mart ayında buranın otopark kısmını tamamladıktan sonra hemen park yapımına başlayacağız. Buraya ayrıca çocuk bilim müzesi yapmayı planlıyoruz” dedi.
"Çocuklar için Türkiye’de ilk kez yapılan farklı bir mekan olacak"
AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ise, Aksaray Belediyesinin yaptığı projelerle şehre çok güzel hizmetler kazandırdığına dikkat çekerek, “Azmi Milli bizim için tarihi bir öneme sahip ve bizim için manevi değeri çok yüksek. Arka tarafta Zinciriye medresesi var. Tarihi paşa hamamı olan bir mekânın içerisindeyiz. Buranı eski halini herkes hatırlar. Giriş çıkışları çok sağlıklı olmayan alel usulü bir park alanı olarak kullanılmaktaydı. Burada güzel bir proje hazırlanmış. Bunun üstü çocukların bu soyut zekâsını üretime dönüştürecek şekilde çok farklı bir mekân olacak. Aksaray’da da ve Türkiye de ilk kez yapılacak bir park alanı içerisinde olacağız” diye konuştu.
İnceöz, projenin detaylarına da değinerek, “Azmi Milli’nin yan kısmında ise 400 araçlık otopark var. Çok daha modern şehrin park probleminin çözümüne ve ihtiyacına cevap verecek nitelikte tasarlanmış. Arka tarafta bulunan binanın parkla bütünleşmek adına çocuklarımız için bir bilim müzesi ve yine onların üretimine katkıda bulunabilmek, düşünebilmek, farklı açıdan bakabilmeleri ve zekalarını bu yönde geliştirebilmeleri için önemli bir katkı alanı olacak. Bilim müzesi ile beraber bir eğitim alanı da olacağı yere kavuşacak. Buraya komple baktığımızda şehrin hemen ortasında nefes alınan bir alan. Annelerin çocuklarını gönül rahatlığı ile getirecekleri, araçlarımızı park edebileceğimiz tarihi dokuyu bozmadan etrafındaki yapılara zarar vermeden korumak suretiyle yapılacak bir alan olacak” ifadelerini kullandı.
"Seçim vaatlerimizin gerçekleşmesi çok önemli"
Yapılan hizmetleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini ve bundan onur duyacaklarını belirten İnceöz, “Bu projede bizim 2014 seçimleri öncesi seçim vaatlerimizden birisiydi. O vaatlerin bir tanesinin daha bugün gerçekleşiyor olması çok önemli. Vakit el verdikçe yapılan hizmetlerimizi hem kamuoyu ile hem Aksaray halkı ve hemşehrilerimizle kadınlarımız ve çocuklarımız için yaptıklarımızı paylaşmaktan da onur duyacağız. İnşallah en kısa sürede burası da tamamlanacak ve Aksaraylı hemşehrilerimizin her şekilde hizmetine sunulmuş olacak. Bu anlamda ben belediye başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Aksaray’da böyle kimlikleri koruyarak muhafaza ederek ve bilinmeyen yönlerini tekrar tarihi dokuları kimlikleriyle beraber yaşatmak, şehirlere binalara kimlik katmak bu anlamda da çok ayrıcalıklı bir hizmettir. Bunları koruyor olmak ve bunlara değer vermekte çok önemlidir. Burada bir bilim müzesinin olması annelerin buralara çocuklarını gönül rahatlığı ile getirebilmesi şehirlerin yaşanabilir kılınması anlamında çok önemli hizmetlerdir” şeklinde konuştu.