AK Parti Aksaray Gençlik Kolları Teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Buyrun! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tartışalım’ konulu konferansa katılan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyeleri Burak Yıldız ile Alperen Bozdağ ve Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Aktaş, yeni sistemin getirdiği kolaylık ve imkanları anlattılar.

Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleşen konferansta, AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyeleri Burak Yıldız ile Alperen Bozdağ yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin işleyişi hakkında birer söyleşi yaptılar. Yeni sistemde çift başlılığın biteceği gibi Cumhurbaşkanı ve Bakanların artık denetlenebileceğini ifade eden MKYK Üyeleri Burak Yıldız ile Alperen Bozdağ, ülkemizin daha da güçlenerek hızla büyümesi için bu sistemin artık şart olduğunu belirttiler. 16 Nisan referandumu ve anayasa paketinde gençleri ilgilendiren maddelerin de olduğunu belirten Yıldız ile Bozdağ seçilme yaşının 25’ten 18’e inmesinin önemini gençlere anlattı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da, gençlere “16 Nisan’da sandıklara en çok siz sahip çıkacaksınız” dedi. Her seçimde olduğu gibi gençlere bu halk oylamasında büyük görev düştüğünü belirten Başkan Yazgı, “Önümüzdeki referandumda rekor ‘evet’ çıkmalıdır. Bunun için ev ev, sokak sokak dolaşalım, herkesi ikna edelim. Tek Millet, Tek Bayrak, Tek vatan için, ülkemiz için seçim gününe kadar da gece-gündüz çalışmalıyız. Çünkü ülkemizin geleceğini sizler inşa edeceksiniz. Bu yüzden hükümetimiz ve yerel yöneticiler olarak bizlerin gençlere güveni tamdır” diye konuştu.

AK Parti Aksaray Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Aktaş ise gençlik kolları üyelerinin sorularını cevaplandırdı, toplantıya ilgi gösteren gençlere, teşkilat mensuplarına teşekkür etti.