Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın göreve gelmesiyle birlikte Aksaray’ı marka şehir yapma yolunda yapılan projeler arasında yer alan Modern Kapalı Salı Pazarı hizmete sunuldu.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın seçim vaatlerinden biri olan Kapalı Modern Salı Pazarı tamamlanarak açılışı yapıldı. Açılışa, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Aksaray Defterdarı Uğur Arslan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Memur-Sen Başkanı Murat Günaydın, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci ve pazar esnafları katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Seçim döneminde salı pazarıyla ilgili esnaflarımızın bizden ‘Pazar yerinde kalsın ama eski yerimizden bizi kurtar’ şeklinde bir talepleri olmuştu. Bizde onların isteğini yerine getirdik. Bizim her zaman yaptığımız vatandaşlarımızı dinlemek ve onların isteklerini yerine getirmektir. Bugün Pazar yerimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Aslında biz faaliyete geçen hafta geçtik. 500’e yakın esnafımızı yerlerine yerleştirdik. 13 bin 780 metrekare inşaat alanına sahip kapalı Salı Pazarı projemizin çatısına 1 mw (megawatt) elektrik enerjisi üretecek yaklaşık 4.250 adet güneş paneli yerleştirdik. Pazarda bay, bayan ve engelliler için WC’ler, zabıta noktası ve mescidimiz bulunuyor. Burayı Salı günleri Pazar alanı olarak diğer günlerde de hem Kırsal Köy Terminali hem de otopark olarak kullanacağız” dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek Pazar alnı gezildi.