Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine 81 ilde olduğu gibi Aksaray’da da vatandaşların milli irade nöbeti sürüyor. Milli irade nöbeti kapsamında Aksaray’ın büyük beldelerinden olan Bağlıkaya’da milli irade nöbeti ve demokrasiye sahip çıkma adına program düzenlendi.
Programa Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut, Bağlıkaya Belediye Başkanı Davut Çalışkan, Bağlıkaya Kooperatif Başkanı Mustafa Çakır, AK Parti Bağlıkaya Belde Başkanı Hüseyin Cansu ve Bağlıkayalı vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, “Hepimiz bu vatan için Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştirdik. Hepimiz ay yıldızlı bayrağımızın altında Cumhurbaşkanımızı desteklemek, milli iradeye sahip çıkmak için meydanlardayız” dedi.
Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut da, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu belirterek, “Dava kutsal, bu davada hareket sadece Türkiye değil, İslam ülkelerine ağabeylik yapmış olan bir ülkeye yapılan hakarettir. Biz sadece FETÖ terör örgütüne karşı mücadele vermiyoruz, yedi düvelle mücadele veriyoruz. Allah inananların yanında” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık bin araçlık konvoy Bağlıkaya kasabasından Aksaray Hükümet Meydanına milli irade nöbeti ve demokrasiye sahip çıkmak için hareket etti.