Aksaray Belediyesi, doğu ve güneydoğuda görev yapan güvenlik güçlerine moral ve destek olmak amacıyla Kadın Koordinasyon Merkezi ile başlattığı kampanyaya Aksaraylı vatandaşlardan ve öğrencilerden destek geldi. Öğrenciler, anne ve babalarıyla hazırladıkları kumanyaya ve yazdıkları mektupları Mardin’in Nusaybin ilçesinde görev yapan güvenlik güçlerine gönderdiler.
Görme Engelliler Okulu, Fatih Sultan Mehmet Ortaokul, 23 Nisan İlköğretim Okulu, Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kamber Gülizar Demir İlköğretim Okulu, 125. Yıl İlköğretim Okulu ve Taptuk Emre Ortaokulu ile 130 ailenin desteklediği kampanyada hazırlanan kumanya ve öğrenciler tarafından yazılan duygu yüklü mektuplar Kadın Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen törenle Nusaybin ilçesine gönderildi.
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, terörle mücadele eden asker ve polislere moral ve destek vermek amacıyla böyle bir kampanya başlatıldığını söyledi. Kampanyaya destek veren öğrenciler ve vatandaşlara teşekkür eden Yazgı, “Kumanyalarda ev hanımlarımızın yaptığı yöresel ürünler bulunuyor. Aynı zamanda çocuklarımızın yazdığı mektuplar, şiirler, kısa video çekimleri oradaki kahramanlarımıza ulaştırılacak. Canları pahasına vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı, birlik ve bütünlüğümüzü savunan güvenlik güçlerimize şükran borçluyuz. Biz de 2. Kılıçarslan’ın diyarından askerlerimize selamlarımızı gönderiyoruz” diye konuştu.