Aksaray İmam-Hatip Okulları Koordinasyon Kurulu Başkanlığı tarafından başarılı öğrenciler için moral motivasyon kahvaltı programı düzenlendi.
Öğretmen evinde düzenlenen programa, Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Turgut Bağrıaçık, il müdürleri, İmam-Hatip Okulları öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda konuşan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Öğrencilerimiz ile sohbet ettiğimde bu yaşta öyle güzel hedefleri belirlemişler ki kendilerine, önlerinde hiçbir engelin kendilerini durduramayacağını düşünüyorum. En iyi mevkilere de, en iyi yerlere de layık olduklarını düşünüyorum” dedi. Başkan Yazgı sözlerinin devamında, “Sizlerin altyapısının böyle kuvvetli olması ve iyi yetişmesi bizleri çok mutlu ediyor. Geleceğin belediye başkanı, valisi, rektörü kesin bu çocuklarımız olacak. Bizden sonra bu görevleri ülkemizin geleceğini sizlere teslim etmek bizim için bir onur ve gururdur. İnşallah Türkiye’miz sizler sayesinde daha da iyi noktalara gelecektir” dedi.
Vali Şeref Ataklı ise, “İmam-Hatipler bu anlamda bizim hazinemiz ve geleceğimizi güvenle teslim edeceğimiz çocuklarımızın yetiştiği okullarımız. İnşallah kendine güvenen, etrafına duyarlı, hayatın anlamını kavramış, Allah’ın rızası doğrultusunda hayatını sürdürme gayreti içerisinde olan gençler olarak devam ederler. Bizler sizlere daha iyi şartlar sağlayabilmek için çalışıyoruz. İnşallah sizlerde sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirerek kendinizi yetiştirir ve bu millete hayırlı insanlar olarak hayatınızı sürdürürsünüz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ve kahvaltının ardından öğrenciler ve protokol üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.