Aksaray’ın Eskil ilçesinde İlçe Belediye Başkanlığı ve Eskil Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan demokrasi şehitleri ve tüm şehitler için mevlit okutuldu. Mevlitin ardından birlik ve beraberlik adına yemek programı düzenlendi.
Eskil İlçe Kent Meydanında düzenlenen programa Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlit programından önce devletin darbe girişiminden dimdik çıkması nedeniyle şükür kurbanları kesildi. Mevlit ve dua programından sonra Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ve Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan birlik ve beraberliğe değinerek terörü lanetleyen konuşmalar yaptı. Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, “Türkiye, 15 Temmuz 2016 akşamı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sızan hain bir gurubun saldırısına uğramıştır. O gece haberi aldığımız ilk andan itibaren sabahın ilk ışıklarına kadar Eskilli hemşehrilerimizle beraber bütün vatandaşlarımız gibi bizler de meydanlarda birlik ve beraberlik göstergesinin içindeydik. Milletimizin temel değerlerine, kurumlarımıza, hükümetimize ya da devletimize karşı yapılan bu hain saldırıya karşıyız. 15 Temmuz akşamı uçaklardan ve tanklardan atılan bombalar, hainlerin silahlarından çıkan mermilerle şehit olan vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu saldırıyı gerçekleştiren hainleri milletçe lanetliyoruz, ülkemize ve milletimize karşı bir daha böyle bir saldırının gerçekleşmemesini temenni ediyorum. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bir kez daha anlaşılmıştır ki, millet olarak bir ve beraber olduğumuz sürece ülkemize karşı yapılan her türlü hain saldırı ya da darbe girişimi amacına ulaşamayacaktır. Bizler millet olarak bir ve beraber olup ülkemize ve demokrasiye her zaman sahip çıkacağız" dedi.
Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan ise, “Bugün burada bir protokol konuşması yapmayacağım çünkü burada bir protokol yok burada tek bir millet var. Kaymakam, Belediye Başkanı vesaire yok bugün tek bir millet var. O yüzden size bayrak ve vatan aşığı değerli Eskilliler olarak seslenmek istiyorum. Kıymetli hemşehrilerim, belediye başkanlarımız durumu çok güzel izah ve analiz ettiler. Ancak ben de birkaç şey söylemek istiyorum. Çünkü yaşanan bu süreci tekrar tekrar anlatmamız, sadece şimdi değil nesilden nesile aktarmamız lazım, hafızalarımıza kazımamız lazım ki bir daha böyle şeyler bu milletin başına gelmesin. Bugün burada 15 Temmuz ihanet kalkışmasında şehit olan kardeşlerimizin arkasından birer Fatiha okumak için toplandık” şeklinde konuştu.