Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal ve din görevlilerinden oluşan heyet "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret etti.
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuklarına teşekkür etti. 15 Temmuz gecesinde yaşanan hain kalkışmadan da bahseden Başkan Yazgı, “15 Temmuz akşamı dini kullanmaya çalışanların, milletimize neler yaptığını gördük. En güzel kaynak ise Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şerif’tir. Bunları da en güzel öğretecek olanlar sizlersiniz. Bir başkalarına bu işi vermeden sizlerin kontrolü altında yapılması gerekmektedir. Doğru olan bilgileri sizlerden Diyanetimizden öğrenmesi gerekiyor insanımız” dedi.
İl Müftüsü Cemalettin Bal, “Her yıl Ekim ayının ilk haftası Camiler ve Din Görevlileri haftamız olarak kutluyoruz. Halkımızın bilhassa cami cemaatimizin daha çok bilinçli, daha çok şuurlu olması ve ilk emri ‘Oku’ olan en son dini daha bilerek öğrenerek tatbik etmeliler. Camilerimizin sadece ibadet mekanı değil aynı zamanda camilerimizin bir öğrenme, okuma, ilim mekanı olması içinde bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımız bu haftanın temasını ‘Cami ve Kitap’ olarak belirledi. Aksaray ilimizdeki camilerimizle ilgili Kuran Kurslarımızla ilgili şuana kadar yapılan çalışmalarda ortak olarak başkanımızın her türlü desteğini görüyoruz. Başkanımızda bu hafta dolayısıyla bizleri kabul ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.