CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, kar yağışı nedeniyle bölgede yaşananları değerlendirdi. 

İnsanların perişan olduğunu, araçların yolda kaldığını hatırlatan Öztunç, "Yurttaşlar evlerine ulaşamadılar. Gerek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, gerek Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ikisi de kar sınavında sınıfta kaldılar" şeklinde konuştu. Öztunç, öncesinde yetkililerin uyarılarda bulunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VATANDAŞLARI UYARIRKEN KENDİSİ AYAKTA UYUDU"

"Meteoroloji uyardı. Valilikler uyardı. Büyükşehir belediyesi uyardı. 'Ciddi kar yağacak' dedi belediye. Ama Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi vatandaşları uyardı, kendisi ayakta uyudu. Hiçbir çalışma yapmamış. Ne tuzlama yapmışlar ne kar yağışı sırasında küreme yaptılar.

"AKILLARINCA TASARRUF YAPACAKLAR"

Niye tuz kullanmadınız? Tüm dünyada tuz kullanılır. Çünkü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu yıl tuz almamış. Aklınca tasarruf yapacak. Belediyeye tuz almamış. Kahramanmaraş'ta ana arter yollar dahi açılamadı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı her fırsatta 'Ben belediyeciliğin kitabını yazdım' diye övünürdü. Bir kitap yazdığı doğru. Ama belediyeciliğin değil, beceriksizliğin kitabını yazmış."

"ÇİFTÇİLERİN HASARLARININ GİDERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

Kar yağışının da çiftçiyi olumsuz etkilediğini iddia eden Öztunç, şöyle konuştu:

"CHP olarak kar yağışından etkilenen çiftçilerimizin hasarlarının giderilmesini talep ediyoruz. Özelikle Kadıoğlu Çiftliği Mahallesi'nde, petrol boru hattının patladığı bölgede, Elbistan'da, Afşin'de kar nedeniyle hangi çiftçimiz mağdur olduysa bu mağduriyetin giderilmesi devletin boynunun borcudur. Bunu hükümet yapmalıdır. TBMM'ye kanun teklifini verdik. 

"TIRNAK UCU KADAR SEVDALARI VARSA TEKLİFİMİZİ KABUL EDERLER"

AK Parti ve MHP, kamyon kamyon oy aldığı Kahramanmaraş'a, tırnak ucu kadar sevdası varsa bu kanun teklifimizi kabul eder. Bu mağduriyetin giderilmesi için buraların afet bölgesi ilan edilmesini, çiftçilerin tüm zararlarının giderilmesini talep ediyoruz."