Dünyanın en ünlü TV Kanallarından Discovery Türkiye'yi tanıtmak için belgesel çekimleri yaptı. Belgeselin İstanbul çekimlerinde Türkiye dendiğinda ilk akla gelen ürünlerden biri olan Maraş Dondurmasının da çekimleri yapıldı. Discovery Maraş Dondurmasının tanıtımı için bir dünya markası olan ve Maraş dondurmasını dünyaya tanıtan Kervan Lezzetler Grubu markası Alpedo'yu tercih etti.

Discovery'nin Maraş dondurması çekimleri Alpedo Kervan Lezzet Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Pekel'in katılımlarıyla yapıldı. Maraş dondurmasının, Türkiye belgeselinde yer alacak olması, şehrimizin tanıtımı için de büyük bir kazanç olarak algılandı.

Discovery yetkilileri, Türkiye tanıtımında Maraş dondurmasına özel bir yer vereceklerini söylediler ve katkıları için Alpedo - Kervan Lezzetler Grubuna teşekkür ettiler. Yetkililer Maraş dondurmasının sadece Kahramanmaraş değil, Türkiye'nin tanıtımı için de çok özel bir katkı sunacağını ifade ettiler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alpedo Kervan Lezzet Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu ise şunları söyledi:

"Kahramanmaraş’ımızı 110 ülkede yayınlanan dünyaca ünlü belgesel kanalı Discovery televizyonuna ve ünlü sunucu Carla Hall’a anlattık. Şehrimizin tanıtımı noktasında mücadelemiz ülke sınırlarını aştı. Şehrimizin bize verdiği sorumluluğu yerine getirme adına çabamız devam edecek. Alpedo Maraş Dondurması ile birlikte yöresel lezzetlerimize çekim ekibi de hayran kaldı. İnanıyorum ki milyonlarca izleyici de çok sevecek. Başta Alpedo Kervan ailesi olmak üzere kahraman şehrimize teşekkürlerimizi sunuyoruz"

Belhgesel önümüzdeki günlerde dünyaca tanınan Discovery kanalında yayınlanacak ve tüm dünyda yüz milyonlarca kişi tarafından izlenecek.