Günümüzde çöp vergisi olarak da adlandıırlan çevre ve temizlik vergisi hangi fatura üzerinden tahsil edilir?

A. Elektrik Faturası

B. Su Faturası

C. Telefon Faturası

Su faturalarında çevre temizlik vergisi!

Konutların su faturalarında çevre temizlik vergisi bedeli de yer alıyor. Ancak işyerleri için aynı durum söz konusu değil. İşyeri sahiplerinin çevre temizlik vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor...

Su faturalarında çevre temizlik vergisi!
Belediyelerin çevre temizik hizmetleri için ödenen çevre temizlik vergisi işyerleri için belediyede tahsil edilirken; konutlar için vergi su faturalarına yansıtılıyor.

Çevre temizlik vergisi konut:
Konutlar için söz konusu çöp vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor. Su fatuları ödenirken aynı zamanda konutlar için çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.

Çevre temizlik vergisi işyeri:
İşyerleri sahiplerinin çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.

2013 yılı çöp vergisi taksit dönemleri şu şekilde belirlendi; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ilk taksit ödendi; Kasım ayında ise ikinci taksit ödemeleri yapılacak. Çevre temizlik vergisi için ödenmesi gereken bedeller aşağıda sıralanıyor:

1. Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi
Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 24 Kuruş, diğer belediyelerde 19 Kuruş olarak hesaplanacaktır.

2. İşyerleri ve Diğer Şekilde Kullanılan Binalara Ait Çevre Temizlik Vergisi
İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, büyükşehir belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde aşağıdaki tarifelere göre uygulanacaktır.

2.1. Büyükşehir Belediyeleri Dışındaki Belediyelerde Uygulanacak Çevre Temizlik Vergisi