Yabancı bir lezzet olan "krokan" hangi şekerlememizin ikizi gibidir?

A. Lokum
B. Akide
C. Pişmaniye
D. Badem ezmesi

Cevap: Akide

Evde krokan nasıl yapılır?

Tatlı krizlerinize beş dakikada kesin çözüm 

Canınız tatlı istediğinde imdadınıza yetişecek,  beş on dakika içinde hazır olacak atıştırmalık bir tariftir krokan.Krokan (croquant)fransızcadan dilimize gelmiş bir kelime.Gevrek manasına geliyor.Bizdeki akide şekerini andıran bir görüntüsü var.

Ben bugün fındıklı krokanı paylaştım.Fakat krokanı,susam,ceviz,kuru üzüm,badem,fıstık gibi çerezlerlede yapabilirsiniz.O şekilde de çok nefis bir tadı oluyor.

krokan-tarifi

Krokan için malzemeler

1 su bardağı şeker
1 su bardağı fındık
3-4 damla limon suyu

Krokan nasıl yapılır?

Teflon tavaya şekeri ve fındığı alın.Ocağın altını kısık yakın.

kenarlardan şeker erimeye başlayınca tahta bir kaşıkla karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.Şeker eriyince içine limon damlatıp bir dakika daha pişirin.

Mermer bir tezgahın üzerini sıvıyağla yağlayıp,karışımımızı bu yağlanmış yere döküp yayın.(Bir fırın tepsisi de olur)

10 dakika kadar bekleyip,bir kenarından elinizle hafifçe kaldırın.Krokan tamamen katılaşmışsa elinizle istediğiniz büyüklükte kırın.

Krokanları sakın açıkta bırakmayın.Nemlenip yapış yapış bir hal alır.Hep ağzı kapalı bir kavanozda saklayın.

Bu şekilde krokanlar hazırlayıp,gelen misafirlerinize şeker olarak bile ikram edebilirsiniz.