Amasya’da Bülbül Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.
Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Salih Işık ile eşi Saadet Işık, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, diğer yetkililer, okul öğrencileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahiler ve şiirler seslendirildi. 15 Temmuz şehitlerini anlatan bir kısa filmin de gösterildiği programda şehitler için dua edildi.
Okul öğrencilerine hazırladıkları programdan dolayı teşekkür eden Vali Işık,“Bu anlamlı etkinliği izlerken oldukça duygulandık Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
15 Temmuz darbe girişiminde 241 şehit verildiğini anımsatan Işık, “Allah onlardan razı olsun. Onlar sayesinde bizler bugün buradayız. Bu süreçte her zaman olduğundan daha fazla birlik ve beraberliğimize ihtiyacımız var. Bu topraklar çok değerli. Bu topraklarda yaşamak için daha fazla gayret göstermeli, çok çalışmalıyız. Hepinize katılımınızdan ötürü teşekkür ederken, aziz şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet, gazilerimize ise sağlık ve huzur diliyorum” diye konuştu.
Salih Işık ve beraberindekiler ‘15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi’ adlı sergiyi de gezdiler.