AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, “Biz sorunları torunlara bırakmış bir Türkiye değil, sorunlarını çözerek gençlere emanet edeceğimiz tıkır tıkır işleyecek sisteme sahip bir değişiklik yapıyoruz” dedi.

AK Parti’nin 15 yıllık hükümet döneminde toplumun bütün kesimlerine daha iyi hizmet sunabilme gayretiyle çalıştığını belirten Mehmet Ünek, “Türkiye ekonomik kriz ve kaos günlerine dönmesin diye gecemizi gündüzümüze kattık. IMF kıskacındaki ülkemizi bugün borçsuz ve başı dik hale getirdik. Belki hayal edilse bile inanılması güç olan projelerle Türkiye’yi model bir ülke haline getirdik. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, yüksek hızlı tren, dünyanın en büyük havalimanı, üniversiteler, bölünmüş yollar, şehir hastaneleri, limanlar daha birçok eser. Hepsi Türkiye’nin geleceği ve evlatlarımızın istikbalde daha müreffeh bir ülkede yaşaması için hayata geçirildi. Bu hizmetlerimizi milletimiz takdir etti ve 15 yıl boyunca bizimle yürümeye devam etti” diye konuştu.

16 Nisan’da aydınlık bir gelecek için sandığa gidileceğini vurgulayan Ünek, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye’nin geleceğidir. Bu sistem değişikliği kalıcı istikrar, güçlü iktidar için mutlaka lazımdır. 15 senedir halkımıza hep doğruları söyledik. Bundan da hiç zarar görmedik. Yine doğruyu söylüyoruz. Türkiye bu sistemle yoluna devam edemez. Çocuklarımız için, gençlerimiz için, geleceğimiz için, için bu değişikliğe ihtiyaç var. Biz kişilerin değil, ülkenin geleceği, gelecek kuşakların rahatı için, onların güzel günlerde yaşaması için, sorunları torunlara bırakmış bir Türkiye değil, sorunlarını çözerek gençlere emanet edeceğimiz tıkır tıkır işleyecek bir sisteme sahip bir değişiklik yapıyoruz. Bu sistem iktidarı vekillerden alıyor, sandıkta milletin kendisi belirliyor. İktidarı sandıkta siz belirleyeceksiniz. Bu nedenle partiniz ne olursa olsun. Türkiye’nin geleceği için, Türkiye’nin bekası için gün bir olma, beraber olma, iri olma, diri olma, birlikte Türkiye olma zamanıdır” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ünek sözlerini şöyle tamamladı: "Halkımızın büyük çoğunlukla bu meseleyi omuzlayarak 16 Nisan’ı ’evet’ kararıyla noktalayacağına yürekten inanıyoruz. Halkımız sadece 18 maddeye ’evet’ demeyecek. Aynı zamanda huzurlu, güvenli, 80 milyon kardeş bir ülkeye ’evet’ diyecektir."