Amasya Üniversitesi, "15. Uluslararası Geometri Sempozyumu"na ev sahipliği yapacak.

3-6 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenecek geometri ve eğitimi alanındaki araştırmaların ele alınacağı sempozyumun son özet gönderim tarihinin 22 Mayıs olduğunu açıklayan Amasya Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sempozyum Düzenleme Kurul Başkanı Prof. Dr. Keziban Orbay, “Amacımız uluslararası düzeyde geometri alanında çalışan araştırmacıları bir araya getirerek yaptıkları çalışmaları birbirlerine tanıtıp bilimsel bir platformda tartışmalar yapmalarına olanak sağlamaktır” dedi.

Araştırmacıların sözlü ve poster sunumlarla sempozyuma katılabileceklerine değinen Prof. Dr. Orbay, “Özetlerin Microsoft World programı ile İngilizce olarak hazırlanması gerektiğini de özellikle belirtmemiz gerekiyor. Özetlerde sempozyum kurulu tarafından herhangi bir ekleme, çıkartma ya da düzeltme yapılmayacak olup, yazım ve dil bilgisi hatalarından yazarlar sorumludur” diye konuştu.

Tarih boyunca birçok medeniyete tanıklık yapan medreseleriyle bir eğitim diyarı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum belgesinin imzalandığı Anadolu’nun şirin şehri Amasya’da araştırmacıları ve bilim insanlarını ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını vurgulayan Orbay, “15. Uluslararası Geometri Sempozyumu’nun geometriye gönül vermiş bilim insanları arasında yeni işbirliklerinin başlamasına vesile olmasını ve ülkemizde matematiğin ilerlemesine katkıda bulunmasını temenni ediyoruz. Bilimsel gelişmelerin ışığında, geometri ve geometri eğitimi alanında araştırmaları olan tüm bilim insanlarını sempozyumumuza davetlidir” şeklinde konuştu.