Amasya Valisi Salih Işık, “Bu darbe girişiminin önlenmesinde esas kahraman milletimizdir” dedi.
Vali Işık, AK Parti Grup Başkanvekili Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Garnizon Komutan Vekili Albay Nihat Ergün, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve diğer yetkililerle birlikte Yavuz Selim Meydanı’ndaki nöbete katılıp Türk bayrağı açtı.
Yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin bölgesinde mazlum milletlerin ümidi olan bir ülke olduğunu belirten Salih Işık, “Bu ülkeyi birileri yok etmek istedi. Fakat milletimiz bu hain girişime birlik ve beraberlik içerisinde karşı durdu. Amasya’da dahil olmak üzere bütün meydanlar hıncahınç doldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geçmişte Amasya’da belirttiği gibi ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ sözü gerçekleşti. Devlet kurumları olarak bizler, emniyet güçlerimiz, bürokratlarımız ve sivillerimiz elimizden geleni yaptık. Fakat bu darbe girişiminin önlenmesinde esas kahraman milletimizdir. Milletimiz bir kez daha büyük bir millet olduğunu gösterdi. Halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur ve onur duyuyorum” diye konuştu.
Amasya’nın darbeye karşı ilk organize olan illerden birisi olduğunu anımsatan Işık, “Yavuz Selim Meydanı o günden beri devletinin ve milletinin iradesine sahip çıkmaktadır. Bu bakımdan halkımızı özellikle tebrik ediyorum. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Onların sayesinde bugün buradayız. Gazilerimize de Allah acil şifalar versin. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetleri, milletimizin de emanetleridir. Bu emanetlere sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.