Amasya Üniversitesi’nin düzenlediği ’Oyuncağını ve Kitabını Paylaşır Mısın?’ temalı oyuncak ve kitap toplama kampanyasına Fatih İlkokulu öğrencilerinden destek geldi.
Okul Müdürü Hasan Ilıcak ve Sınıf Öğretmeni Dilek Kurt ile birlikte Amasya Eğitim Fakültesi’ne gelen öğrencileri topladıkları oyuncak ve kitapları kumbaraya attılar. Etkinliğe, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt, Personel Daire Başkanı Ali Alaçam, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Timur Yılmaz ile iş adamı Ümit Ağış da katıldı.
Kalitenin her alanda olduğu gibi eğitim alanında önemli olduğuna inandıklarını belirten Hasan Ilıcak, “Öğrencilerimiz olanaklarına, isteklerine göre vazgeçtikleri oyuncak ve kitaplarını iyi bir amaç için kullanmış oldular. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” dedi.
Öğrencilerimiz sevdikleri oyuncak ve kitaplarını tanımadıkları çocuklarla dağıtılmak üzere kumbaraya getirdiklerini anlatan Öğretmen Dilek Kurt, “Amasya Üniversitesi tarafından yürütülen ‘Oyuncağını ve Kitabını Paylaşır mısın?’ kampanyasına biz Fatih İlkokulu olarak da varız dedik. Olanı, canımızın canını biricik oyuncağımızı olmayanla paylaşmak istedik. Ne için? Dünya için, barış için, sevmeyi seven minik kalplerle sevgi tohumu ekmek, tüm dünyayı kucaklamak için. Kiminle? Tokken açın derdiyle dertlenen, varken olmayanın kıymetini bilen, severken rengin, dilin, ırkın ayrımını gözetmeyen, geleceğim fatihleriyle. Öğrencilerimiz yardımlaşma, paylaşma bilinci kazandılar. Kendilerini kutluyorum” diye konuştu.
Kampanyayı düzenleyen üniversite yöneticilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden iş adamı Ümit Ağış ise, “Kampanyaya kumbaraları yaparak küçükte olsa bir katkı sağladık. Bugün Fatih İlkokulu öğrencilerinin kumbarayı oyuncakla doldurduklarına şahit oldum. Bu konu bize iletildiğinde üniversite çalışanları ve öğrencilerinin kampanyaya katılacaklarını düşünmüştüm. İlkokul öğrencilerinin oynadıkları oyuncaklardan vazgeçerek ihtiyacı olan arkadaşları için kumbaraya oyuncaklarını atmaları beni etkiledi. Topluma ve ülkemize fayda sağlayacak sosyal projelere gücümüz oranında destek vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Öğrenciler de oyuncak ve kitaplarını paylaşmaktan dolayı mutlu olduklarını belirttiler.