Suluova Kaymakamı Dr. Vural Karagül, “Toplum olarak, devlet olarak daha güçlü olmamız için kitap okumanın önemli bir gereklilik olduğuna inanıyorum” dedi.

Amasya’nın Suluova ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 yıldır uygulanan ’Suluova Okuyor’ projesine destek amacıyla Hürriyet Ortaokulundaki kitap okuma saatine katılıp öğrencilerle kitap okuyan Kaymakam Karagül, “Onlarla beraber büyük bir huzur ve keyif içerisinde kitabımı okudum. Kitap okuma alışkanlığı olan çocukların eğitim süreçleri de çok daha verimli geçmektedir. Kitap okuyan ve okuduklarını çok iyi değerlendirebilen öğrenciler, diğer öğrencilere göre çok daha başarılı olmaktadırlar” diye konuştu.

Kitap okumanın faydaları üzerine sohbet etiği öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtan Karagül, “Biz maalesef günümüz şartlarında teknolojinin, sanal alemin arttığı bir dönemde kitap okumaktan uzaklaşan bir toplum haline geldik. Toplum olarak, devlet olarak daha güçlü olmamız için kitap okumanın önemli bir gereklilik olduğuna inanıyorum. Böylesine güzel ve anlamlı bir projenin yürütülmesinden ötürü de İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Kaymakamlık olarak eğitim her zaman birinci önceliğimizdir, eğitime verdiğimiz destekler artarak devam edecektir” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, kitap okumanın sadece okulla sınırlı kalmaması, kitap okumaya evlerde aileleriyle birlikte devam edilmesi ve kitap okuma saatleri düzenlemesi konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Okul Müdürü Hicabi Keskin de Kaymakam Karagül ile Milli Eğitim Müdürü Davu’ya ziyaretleri için teşekkür etti.