Amasya’nın Merzifon ilçesinde Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız anısına yaptırılan çeşmenin açılışı yapıldı.
Açılışa, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cengiz Karacabey, eşi Sibel, kızı İrem, oğlu Burak, annesi Nevriye ve babası Ömer, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta yaptığı konuşmada Türk ordusunun var olduğu sürece bölücü terör örgütünün hain emellerine ulaşamayacağını belirten Vali Çomaktekin, “Ülkemizin bölünmez birliği, bütünlüğü için şehitler veriyoruz. Kendilerine Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Toprağımız için canını feda eden şehitlerimizin sayesinde bizler buralardayız. Bu topraklar hep şehit kanlarıyla sulanmıştır. Toprağın altında kefensiz yatan nice şehitlerimiz vardır. Dünde öyleydi bugünde öyledir. Şehitlerimiz sayesinde mukaddes, ulvi değerlerimizi, Kuran’ı, ezanı, bayrağı, koruyoruz. Millet olarak yaşamaya devam ediyoruz. Şehitlerimizi asla unutmayacağız. Kalbimizde, dualarımızda her zaman yaşatacağız” dedi.
Şehitler anısına eserler yapıldığına değinen Çomaktekin, “Şehitlerimizin isimlerini caddelere, okullara, yollara, köprülere, çeşmelere verip insanlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın bu toprakların nasıl vatan yapıldığı hatırlatmak adına nişane oluyor. Bu isimler, eserler bu toprakların tapusu oluyor. Vatandaşlar bu eserleri gördüğünde şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyorlar. Ve bu ülkenin üzerinde oynanan oyunların farkına varıyorlar. Daha dikkatli ve uyanık olmaları milli ve manevi duygularla yetişmeleri için bu eserler bir gösterge oluyor. Bizler de Amasya Valiliği olarak şehrin göbeğinde çeşme yaptık” diye konuştu.
Şehit eşine “Canım, askerim, çocukluk aşkım, çocuklarımın babası” diye seslenen Sibel Kulaksız da, “Biz geldik ve seni çok özledik. Bizden ayrılalı 8 ay 15 gün oldu. Canımızdan can gitti. Sen demez miydin? ‘Ben ölünce naaşımı kızım İrem’in gamzelerine gömün’ diye. Biz seni Türkiye’nin bağrına, Merzifon’un şehitliğine gömdük. Arslanım artık sana mektuplar yazıp gönderemiyorum. Çünkü göndereceğim adresi bilmiyorum. Biz seninle büyüdük, seninle mutluluğu tattık, seninle var olduk. Ben seninle ülkemi sevdim, seninle hiç kimsenin gitmediği yerlere gittik. Yolları olmayan, kuşların konmadığı yerlere gittik. Her zorluğu seninle yendik. Kalbime artık güneş doğmaz oldu. Tüm şehitlerimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.
Çeşmede ilk suyu Kulaksız ailesi içerken duygu dolu anlar yaşandı.