Amasya’nın Suluova ilçesinde düzenlenen sünnet şöleninde 35 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.
1 Eylül Parkı’nda Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok’un ev sahipliği yaptığı şölene Amasya Valisi Salih Işık, Kaymakam Hayatı Taşdan, Garnizon Komutanı Cenk Alper Göksu, Ak Parti İlçe Başkanı Muhammed Biçer, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Suluova’nın ilçe oluşunun 59. yıl dönümünü kutlayan Vali Işık, “Bu kapsamda yapılan sünnet şöleninde aranızda bulunmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Biliyorsunuz erkeklerin hayatında yaşadığı üç önemli şey var. Aslında bu önemli üç şey bütün anne ve babaların en asli görevleri. Birincisi çocuklarımızı sünnet ettirmek, ikincisi büyüdüklerinde askere göndermek, üçüncüsü de evlendirmek. Bugün bu önemli üç hedeften sünnet merasimini icra edeceğiz” dedi.
Kaymakam Taşdan da sünnet şölenine ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Fatih Üçok’a ve personeline teşekkür etti.
Suluova’nın fiziki anlamda gelişimi ve hızla değişiminin yanı sıra sosyal projelere de büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Üçok, “Hemşehrilerimizin sosyal ihtiyaçlarını Suluova Belediyesi olarak karşılamaktan da son derece mutluyuz. Bugün burada 35 çocuğumuzun sünnet şölenine onların heyecanını aileleriyle birlikte kutlamış oluyoruz. Yarın ise son bir yılda yaptığımız 11 tane parkımızın toplu açılış törenini gerçekleştireceğiz. Bu parklar içerisinde Ertuğrul Gazi Parkı ki Suluova’mızın ikinci en büyük parkı olacak. Çocuklarımızın heyecanına ortak olmak üzere katılımlarıyla bizleri onurlandıran Valimiz Salih Işık’a, buraya gelerek programımıza renk katan tüm hemşehrilerimize ve katkılarından dolayı Suluova Devlet Hastanesine teşekkür ediyor, sünnet olan çocuklarımızın ailelerini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Program hediyelerin verilmesi, çocukların gezdirilmesi ve yemek ikramıyla sona erdi.