Amasya’da bitkisel üretim sezonu boyunca tarla ürünleri ve seralarda sebze hasadında çalışmak amacıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerden gelen mevsimlik gezici tarım işçilerine yönelik eğitimler başladı.
Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında şehre gelerek çalışan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu gezici tarım işçilerine yönelik olarak Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli uzman ziraat mühendisleri, sosyolog ve ev ekonomisi teknikerleri tarafından Oluz, Doğantepe, Çavuş ve Büyük Kızılca köylerinde eğitimler verildi.
Tarım işçilerinin yaşadığı çadırların içinde düzenlenen eğitimlerde çalışma alanlarıyla ilgili olarak patates, soğan, şeker pancarı ve örtü altı yetiştiriciliği ile ilgili ekimden hasada kadar ayrıntılı bilgiler verildi. Eğitimlerde özellikle çalışan kadın işçilere yeterli ve dengeli beslenme, 0-1 yaş bebek beslenmesi, hijyen ve iyotlu tuz kullanımı konularının yanı sıra sosyolog tarafından kişisel gelişim, iletişim teknikleri ve kırsal sosyoloji gibi konularda da bilgiler aktarıldı.