Amasya Üniversite Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nden 3 yıl önce mezun olan Zeynep Tokmak ve Ali Bıyıklı hayatlarını birleştirmek üzere çıktıkları yolda hatıra fotoğraf çekimlerini ilk tanıştıkları ve 4 yıl eğitim gördükleri Amasya Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.
Afşin’de öğretmenlik yapan damat adayı Ali Bıyıklı, “Hayat arkadaşımla burada tanıştım. Burada ekmeğimi buldum. Amasya Üniversitesi’nde çok güzel anılarımız oldu, çok kaliteli bir eğitim alıp mesleğe atıldık. Üç gün sonra düğünümüz olacak. Hatıralarımız içinde üniversitemizin de yer almasını istedik. Bizlere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Gelin adayı Zeynep Tokmak ise, “Amasya Üniversitesi bizim için yolların kesiştiği yer, en mutlu günümüzde de ilk aklımıza gelen yer oldu. 3 yılın ardından okuduğumuz sınıflarda sıralarımızda tekrar oturmak, bahçede dolaşmak bizi çok duygulandırdı. O günleri tekrar hatırladık. Amasya Üniversitesi’nden mezun olsak da üniversitemizdeki gelişmeleri ilgiyle takip edip bu gelişmeler karşısında çok mutlu oluyoruz” diye konuştu.
Okulu dolaşıp sıralarda fotoğraf çektiren çift, hatıralarını da paylaştılar. Üniversite yöneticileri de eski öğrencileri genç çifte mutluluklar dilediler.