Amasya Valisi Salih Işık, “Ülkemizin karşılaştığı son olaylarda milli bir duruş sergileyerek halkımızın birlik ve beraberliğine destek olan basın kuruluşlarımızın tavrı da takdire şayandır” dedi.
24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda basın mensuplarının bayramını kutlayıp sağlık, mutluluk ve başarılar dileyen Vali Işık, 15 Temmuz gecesi yaşayan darbe girişimin önlenmesi sürecinde basının rolüne dikkat çekerek, “Ülkemizin karşılaştığı son olaylarda milli bir duruş sergileyerek halkımızın birlik ve beraberliğine destek olan basın kuruluşlarımızın tavrı da takdire şayandır. Kamu yönetimi ile vatandaşlarımız arasında önemli bir görevi yerine getiren basınımız demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmeye çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.
Işık, mesajına şöyle devam etti: “Bölgede yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini bundan sonra da ilimizin gelişip güzelleşmesi yönünde el ele verip hep birlikte çalışıp yerine getireceğimize inancım tamdır.”