Amasya Valisi Salih Işık, müdürlerle gittiği bir ilkokulda ‘Okul Sütü Programı’ çalışmalarını izleyip öğrencilerle birlikte süt içti.

Serdar Zeren İlkokulunda gezdiği sınıflarda yanlarına oturduğu öğrencilerle sohbet eden Vali Işık, “Devletimizin eğitim tesislerine ve teknolojik alt yapıya yaptıkları yatırımların yanı sıra, öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri için başlatılan süt dağıtımı projesini hayata geçirmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

Sütün vücut ve zihin gelişimi için son derece önemli bir besin olduğuna değinen Işık, “Bu bakımdan sütün ayrıca bir kıymeti vardır. Okul Sütü Projesi sevgili öğrencilerimize süt içme alışkanlığı kazandırmak ve iyi beslenmeleri açısından devletimizin yürütmüş olduğu çok güzel bir projedir” diye konuştu.

Salih Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Lokman Gültekin ve Halk Sağlığı İl Müdürü Öner Nergiz’in de katıldığı süt dağıtımının programının ardından habersizce Macit Zeren Fen Lisesi’ne gidip sınıfları ve kantini dolaştı.

Anaokulu ve ilkokullardaki toplam 19 bin 800 öğrenciye 16 hafta boyunca yaklaşık 196 ton süt dağıtılacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Güneş de, öğrencilere haftanın 3 günü süt dağıtımının yapılmasının yanı sıra 2 günde kuru üzüm verileceğini söyledi.