Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, Belediye Başkanı Baki Tezcan, AK Parti İlçe Başkanı Şaban Avcı ve yüklenici firma ile vatandaşlarında katıldığı yol yapım çalışması düzenlenen törenle başladı.

Kaymakam Mustafa Maslak, yaptığı konuşmada, geneyi kuzeye bağlayan yolun önemine vurgu yaparak, kazasız belasız bir şekilde tamamlanmasını diledi.

Belediye Başkanı Tezcan ise başlatılan yol yapım çalışmalarının Andırın'ın kalkınması için hayati önem taşıdığını belirtti.

Akdeniz'i, Karadeniz'e bağlayacak en kısa ve en kestirme yolun hayata geçmesi durumunda ilçe turizmine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Tezcan, "Yolumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, inşallah çok güzel bir yol olacak. 4-5 ay önce ihalesi yapılmıştı fakat proje üzerinde birkaç değişiklik yapılarak yatay ve düşey standartları yükseltildi. İnşallah bu yol Akdeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan en kısa en kestirme yol olacak" dedi.

Yol güzergahını turizm açısından değerlendiren Tezcan, ilçede bir çok kalenin bulunduğunu hatırlatarak, yolun ilçenin gelişmesine ve turizmine etkisinin olacağını sözlerine ekledi.

Tezcan, çalışmalardan ötürü emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Andırın İlçe Başkanı Şaban Avcı da çalışma başlatılan yolun Andırın için nefes borusu olacağını söyledi.

Avcı, yaklaşık 35 kilometre olan yeni yol çalışmasının Halbur yaylasından başladığını sözlerine ekledi.