Yapılan toplantıda Andırının öne çıkan sorunlarının Kadirli-Andırın-Göksun yolunun yapımı, Andırının doğal güzellikleri ve tarih ve turizm potansiyeli, Andırındaki orman potansiyelinin ilçeye sağlayacağı katma değerler, Andırın Meslek Yüksekokulunun Bölge halkı için önemi, Büyükşehir yasasının İlçe halkına getirileri, işsizlik ve neticesinde yetişmiş insan potansiyelinin ilçe dışına göç etmesi ve bölge ve Andırın başlıklı görüş ve öneriler ele alındı.
 
İlçede faaliyetlerini sürdüren  Andırın Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği ve Andırın Yeşildağ Spor Kulübünün çalışmalarının desteklenmesi, materyal eksikliklerinin giderilmesi konusunda bütün dernek yöneticileri görüş birliğine vardılar.

ANDIRIN İÇİN BÜYÜK BULUŞMA  17 EKİMDE
 
Toplantıya katılan idareciler ve Sivil Toplum örgütü yetkilileri bu güne kadar yapılan toplantı, şenlik ve çalıştaylarda edindikdikleri kazanımların hayata geçirilmesi yönünde adımlar atılması için aldıkları kararda 17 ekim 2013 Perşembe günü saat 11:00 da  Andırın Yatılı Bölge İlkokulunda daha geniş katılımlı bir çalıştayında yapılacağını belirttiler.
 
Öğretmenevinde yapılan toplantıya; Andırın Kaymakamı Alper Çifçi, Prof Dr Nejat Yaycıoğlu, Öcal Ünal, Avukat Ali Çanak, Andırın Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Hüseyin Temiz, Andırın Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı, Adana, Ankara, İstanbul,  Kahramanmaraş, Osmaniye Andırınlılar Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanları  Kadirli Andırın Gelişim Platformu Derneği Başkanı, Andırın Yeşildağ Spor Kulübü Başkanı, Kahramanmaraş Vakıf Başkanı, Adana Koop. Derneği Genel Başkanı, ve davetliler katıldı.

Haber:Ramazan Özdemir