Andırın'da cevizciliğin geliştirilmesi amacıyla çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı.

Andırın Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, bitkisel verimliliği artırma projesi kapsamında İl Özel İdaresi'nin yüzde 50 hibe desteğiyle sağlanan ceviz fidanları, çiftçilere dağıtılmaya başlandı.

Kaymakam Alper Çifci, yaptığı açıklamada, çalışma kapsamında ilçe genelinde çiftçilere 5 bin 200 adet sertifikalı ceviz fidanı verildiğini söyledi.

Bu projelerle çiftçilere ekonomik yönden katkı sağlanmasının amaçlandığını ifade eden Çifci, Andırın'da ceviz havzası oluşturmak istediklerini belirterek, "İlçenin ikilm ve toprak yapısına uyum sağlayan ceviz yetiştiriciliğinin gelişmesi için çaba sarfediyoruz" dedi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Çınkır ise son üç yılda aynı proje kapsamında 15 bin ceviz fidanı dağıtıldığını belirterek, Andırın'da kapama ceviz bahçelerinde her geçen gün artış olduğunu belirtti.

Ülkede üretimi yapılan cevizlerin iç piyasayı karşılayamadığını da vurgulayan Çınkır, çiftçilerin ceviz bahçeleri kurmalarını istediklerini, cevizin ekonomik değeri yüksek ürün olduğunu sözlerine ekledi.