Türkiye de en son kiraz hasadının yapıldığı ender bölgelerden birisi olan Andırın Çiğşar, Kabaca ve Çokak köylerinde yetiştirilen, kendine has rengi, kokusu, tadı ve iriliği ile göz dolduran kirazların hasadına başlandı.

Doğal güzellikleri ilede ön plana çıkan Çiğşar, Çokak ve Kabaca su kaynaklarının zenginliği, çiftçilerin bilinçli tarıma yönelmeleri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarının talimatlarına uymaları, bölgenin adını kiraz ile duyurmuş ve bölgede birçok insanın gelir kapısı olmuş.

Bölgede faaliyet gösteren andırın Kiraz Üreticileri Birliğinin girişimleri ile kurulan Andırın Meyve Soğutma, Depolama ve Paketleme Tesisi ile de kiraz ve bölgede yetiştirilen diğer ürünler depolanabilecek.

Modern tarım yöntemlerinin yoğun olarak kullanıldığı bahçeler İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca düzenli olarak kontrol ediliyor.

Kiraz bahçelerinde üreticileri ziyaret eden Andırın Kaymakamı Alper ÇİFTÇİ' 2013 yılında 10.500 ton kiraz üretiminin 8.000 tonunun ihraç edildiğini söyleyerek kiraz üretiminde Türkiye çapında söz sahibi olmak istiyoruz,  dedi.

K.S.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı ”˜Kirazı kadar doğal güzellikleri ile dikkatleri üzerine çeken Andırın Çiğşar, Çokak ve Kabaca köylerinde yetiştirilen ve markalaşmaya aday kirazlar ilimizin önemli tarımsal değerlerinden biridir, üreticilerimize K.S.Ü. Ziraat Fakültesi olarak her türlü teknik desteği vermekteyiz' dedi.

İl,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü,  İhsan EMİRALİOĞLU ise ”˜Türkiye nin en son kiraz hasadının yapıldığı ender bölgelerden birisi olan Andırın Çiğşar, Çokak ve Kabaca köylerinde üretimin giderek arttığını, Andırın Kiraz Üreticileri Birliğinin devlet desteği ile kurmuş olduğu soğuk hava deposunun ise pazarlamada konusunda önemli bir etken olduğunu söyleyerek, Kiraz,  İlimiz ve İlçemiz için önemli bir zenginlik, bu zenginliği tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz dedi.

Kiraz üreticilerinin sorunlarının da dinlendiği geziye İlçe Kaymakamı Alper ÇİFTÇİ, K.S.Ü.Ziraat Fakültesi Dekanı Kadir SALTALI, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ahmet BALBABA, Andırın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin TEMİZ,  Andırın İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman ÇINKIR ve teknik elemanlar katıldı.

İlçemizin kiraz üretiminde Dünya çapında söz sahibi olması dileği ile”¦