Andırın'da Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçede görev yapan din görevlilerine yönelik ilk yardım eğitimi verildi.

İlçe Sağlık Müdürü Gonca Çömez, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, program kapsamında ilçe merkezi , beldeler ve köylerde görev yapan 110 din görevlisine ilk yardım eğitimi verildiğini belirtti.

Eğitimlerle fertlerin temel sağlık bilgilerinin arttırılması ve karşılaşılması muhtemel vakalarda ölüm riskinin azaltılmasının amaçlandığını ifade eden Çömez, şunları kaydetti:

“Herhangi bir yerde beklenmedik bir kaza veya hayati tehlikeyle karşılaştığımızda, kendimize, yakınlarımıza yardım edebilmek için ilkyardım bilgisi, çok önemlidir. Yaşadığımız yerlerde meydana gelen bir deprem, afet, trafik kazası, böcek ve yılan ısırmaları, yanmalar veya çeşitli yaralanmalara karşı yapılacak müdahalelerde ilkyardım, kazazedeyi kurtarmak için  çok önemlidir. Yapılan ilk müdahalenin ardından hemen 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verilmelidir."

Konuşmaların ardından uzmanlar tarafında uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi, barkovizyon eşliğinde ilk yardım müdahaleleri gösterildi. Seminerde katılımcıların soruları cevaplandırıldı.