Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Onur Yıldız, Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak'ı ziyaret ederek DOĞAKA için hazırlanabilecek projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, ilçenin hibe desteklerinden faydalanabilmesi için projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, "Bölgemizde iktisadi ve sosyal kalkınma alanlarında planlama çalışmaları yapmayı amaçlıyoruz" dedi.
Yıldız, Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak'ı ziyaret ederek DOĞAKA için hazırlanabilecek projeler hakkında fikir alış verişinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Maslak, ilçenin hibe desteklerinden faydalanabilmesi için sosyal ve ekonomik açıdan projeler hazırlanmasına özen gösterdiklerini söyledi.

Daha sonra Belediye Başkanı Baki Tezcan ile görüşen Yıldız, Belediye tarafından 2015 yılı turizm altyapısının geliştirilmesi ve küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında kendilerine sunulan 400 bin TL bütçeye sahip "Kültür ve Turizm Geçidimiz Çınargeçidi" projesinin uygulanacağı alanda incelemelerde bulundu.

Hazırlanan projeyle ilçenin bir cazibe alanı olacağını inandığını belirten Yıldız, "Bölgemizin iktisadi ve sosyal kalkınma alanlarında planlama çalışmaları yapmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda tüm paydaşlarımızla beraber, bölgemizin kalkınma yolundaki adımını hızlandıracağız" diye konuştu.

Andırın'ın nüfusunun 36 bin olduğunu ancak bu rakamın yaz aylarında ikiye katlandığını ifade eden Yıldız, belediyenin hazırladığı projeyle ilçenin bir cazibe alanı olacağına inandığını sözlerine ekledi.