Andırın İlçe Sağlık Müdürü ve Andırın Toplum Sağlığı Sorumlu Tabibi Gonca Çömez, kene ısırılması halinde en yakın bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini belirtti.

Çömez, yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla birlikte baş gösteren kene ısırmalarına karşı, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte, kene ısırıklarının oluşabileceğini ifade ederek, kene tarafından ısırıldığını fark eden kişinin en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini söyleyen Çömez, şunları kaydetti:

“Ülkemizde 46 cins kene çeşidi bulunmaktadır. Bu kenelerin 30'dan fazlası sert cinstir. Bunlar, mikrobun tamamını yayabilir. 'Hyalomma' cinsi keneler daha saldırgandır. Daha çok ön planda olan bir cinsidir. Çok fazla yaygın bir kene çeşidi ve beraberinde de Kırım-Kongo virüsünü yayıyor. Kenelerin aktif olduğu dönem, nisan ve ekim aylarıdır. Keneler, hayatları boyunca 2 defa kan emer, kan emerek erişkin dönemine geçer. Yavrulama döneminde de onlara da bulaştırır ve her birinde Kırım Kongo Kanama hastalığı bulunur."

Kene ısırmasının ilk başta hissedilmediğini ve ilk belirtisinin ise yüksek ateş olduğuna işaret eden Çömez, özellikle piknik alanlarına giden vatandaşları uyararak "Özellikle çocukları soyarak incelemek gerekir. Gerekirse pantolon paçasını çorap içine ve tişörtlerinizi kemer içine sokun, beyaz giysileri tercih çünkü bunlar önemlidir" dedi.