Andırın Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Kışla Bahçesinde oluşturulan Sorun Sizin, Çözüm Sizsiniz başlığı adı altında yapılan çalışma 30 Ağustos 2013 tarihinde sona erdi.

20 gün boyunca Andırın Kışla Bahçesinde bulunan sandığa 614 adet yazılı öneri ve istek bırakıldığı  belirlendi.

Andırın Derneklerinin oluşturduğu komisyon tarafından açılan sandıktan çıkan öneri ve istekler Kışla Bahçesinde bulunan Andırın Çevre ve Kültür Varlıkları Koruma Derneği binasında yapılan ön değerlendirmenin ardından, vatandaşların genel olarak Ordu- Osmaniye yolunun, Göksun, Andırın, Kadirli güzergahından geçmesi yönündeki talepleri, Köy yollarının asfalt yapılması yönündeki talepleri, Çevre kirliliği ve Hidroelektrik (HES) santrallerinin çevreye verdiği zararların önlenerek çözüme kavuşturulması talepleri, Belediye hizmetlerindeki yetersizlikler ve çözüm talepleri ön plana çıktı.

Konuyla ilgili; Andırın, Adana, Ankara, İstanbul, Kadirli, Kahramanmaraş, Osmaniye Dernekleri adına Andırın Kışla Bahçesinde Kadirli Andırın Gelişim Platformu Başkanı Mustafa Demirci bir Basın açıklaması yaptı. 

Yapılan basın açıklamasında  “Andırın dernekleri tarafından Kışla Bahçesinde oluşturulan Andırın'ın sorunları ve çözüm önerileri adlı çalışmamız 30 Ağustos 2013 tarihi itibari ile sona ermiştir. Kışla Bahçesine konulan sorunlar ve çözümler sandığı, çalışmayı yürüten Sivil Toplum Kuruluşları gözetiminde, oluşturulan komisyon tarafından açılmış ve sandık içine atılan 614 adet öneri ve istekler tasnif edilmiştir. Önümüzdeki günlerde ayrıntılı olarak oluşturulacak rapor ilgili kurum ve kişilere arz edilecektir. Bu çalışmamıza katılan, duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaşan, sorunlar ve çözüm önerileriyle katkıda bulunan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. İnceleme neticesinde en önemli sorunlar ve talepler olarak; 
Yol sorunu
Ordu Osmaniye Yolunun  Göksun Andırın, Kadirli güzergahını takip etmesi
Köy yollarının büyük ölçüde asfalt olmayışı ve beraberinde getirdikleri sorunlar.

Çevre sorunları
Belediye hizmetlerinde yetersizlikler ve öneriler
Siyasi Temsilin yetersizliği
Andırının Osmaniyeye bağlanması talepleri
Andırın köylerinde içme suyu sorunu
Yaylacılara yönelik olarak verilen yerel ve Kamu hizmetlerinin yetersizliği, Kış turizmi ve Yaz aylarında yayla şenlik merkezlerinin oluşturulması talepleri
İletişim sorunu (Türk Telekom ve Gsm şirketlerinin alt yapı yetersizliği 
Andırında Trafik ve otapark sorunu
Eğitim Hizmetleri sorunu (Meslek liseleri ve ilave Meslek yüksekokulu veya bölüm talepleri
Vatandaşlar tarafından belirlenmiştir.” Denildi.
 
Yapılan açıklamanın ardından söz alan Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan yaptığı konuşmada Kahramanmaraş'ın büyükşehir olmasıyla önümüzdeki dönemde vatandaşlarımıza yönelik yapılan hizmetler artarak devam edecek,  İlçemizin sorunlarının çözümü için  gece gündüz çalışmaya devam etmekteyiz. Bu etkinliği yapan tüm Sivil Toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum dedi.
 
Daha sonra söz alan Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan; Kadirli Andırın zaten ortak paydamızdır. Yayla döneminde Andırın'a geldiğimde karşılaştığım vatandaşlarımızın %50 sini tanıyorum. Andırın için Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan'a her türlü desteğe hazır olduğumu belirtmek istiyorum.” Dedi
 
Son olarak söz olan hemşerimiz Ordu-Osmaniye yolu projesinin mimarı Tekirdağ Vali Yardımcısı Turan Çuhadar ise yaptığı konuşmada “ Ordu Osmaniye yolunun gerekliliğine işaret ederek güzergahın kısa olmasından dolayı bu yolun Göksun, Andırın, Kadirli güzergahından geçmesi gerektiğini belirterek bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı davranarak bu yönde çalışmalar yapan Sivil Toplum Örgütlerine katılmalarını, sahip çıkmalarını istedi. Buradaki programın ardından Kışla Bahçesinde Talebeler yararına açılan kermesi gezen katılımcılar Andırın'a özgü yapılan el işi göz nuru işlemerden hediyelik olarak adılar.
 
Kışla Bahçesinde düzenlenen programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Turan Çuhadar,  Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, İl Genel Meclis üyeleri, Ak Parti Andırın İlçe Başkanı Şaban Avcı, Milliyetçi Hareket Partisi Andırın ilçe Başkanı  Ali Çatalbaş, Andırın İlçe Özel İdare Müdürü Ayhan Başdoğan, Andırın, Ankara, Adana, İstanbul, Kadirli , Kahramanmaraş, Osmaniye, Dernek başkanları, Avcılar ve Atıcılar spor Kulübü Başkanı Duran Paksoy, Sivil Toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.