Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine 27 kilometre mesafedeki Anacık köyünün yolu, devlet vatandaş işbirliğiyle yapılıyor.

Hayırsever Yusuf Bal, yol yapım çalışmalarına satın aldığı 3,5 tonluk beton mikseriyle destek verdi. Geçen yıl da "her şey devletten beklenmez" anlayışıyla köydeki ilköğretim okuluna yemekhane yaptıran Bal, yapımına başlanan 1,5 kilometrelik yolu betonla kaplatmaya başladı.

Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yol çalışmalarının tamamlanmasının ardından mikseri köye hediye edeceğini söyledi.

Hizmet yapmanın güzelliğine işaret eden Bal, "Her şeyi devletimizden beklememek gerekir. Gücü yeten herkesin bu tür çalışmalara destek vermeli. Köyde yaşayan vatandaşlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah kısa sürede yolu tamamlayacağız" dedi.

Bal'ın özverisini gören Andırın Kaymakamı Alper Çifci de hayırsever vatandaşa araç ve malzeme desteği vererek yolun yapımına kartı sağladı.

Devlet vatandaş işbirliğiyle ilçede güzel bir dayanışma örneği sergilendiğini belirten Çiftçi, "Bal, köydeki 1,5 kilometrelik yolun yapımını üstlenerek araç ve malzeme desteğinde bulundu. Biz de hayırsever vatandaşa destek vererek, devlet vatandaş işbirliğiyle yol yapım çalışmalarını başlattık" dedi.

Çalışmaları inceleyen Çifci, yapılan yolun köy halkına hayırlı olmasını dileyerek, hayırsever Bal'a teşekkür etti.