Andırın Orman İşletme Müdürlüğü yangın müdahale ekibine yangın eğitimi veriliyor.

Orman İşletme Müdürlüğünde verilen eğitimde, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Yangınla Mücadele Şube Müdürü İlker Özdemir ve Yangınla Mücadele Mühendisi Fatih Terli, işçilere, yangına karşı ilk müdahale, haberleşme, tesisat kullanımı ve iş güvenliği konularında eğitim verildi.

Terli, Türkiye'nin orman yangınlarına karşı çok hassas bir bölge olmasına karşın, yangınla mücadelede konusunda oldukça başarılı bir çalışma yapıldığını söyledi.

Ülkede orman yangınları bakımından Akdeniz ve Ege bölgesinin çok hassas bir konumda olduğunu dile getiren Terli, şunları kaydetti.

"Ülkemizde oluşan yangınlarda ortalama 9-10 bin hektar alan kaybı yaşanırken, bu rakam birçok dünya ülkelerinde 100-200 bin hektar civarındadır. Dünya genelinde orman yangınları bakımından ülkemizde çok başarılı mücadeleler yapılıyor. Bunun başında da orman sevgisiyle birlikte, yapısal ve gönüllülük esasları gelmektedir."

Terli, meydana gelen yangınların genellikle, anız yakma, piknik ateşi ve dikkatsizlik gibi nedenlerden kaynaklandığını kaydetti.

Yangın eğitim kurusunun 56 saat süreceği ve kurs sonunda yangın mücadele ekibine belge verileceği belirtildi.

Orman İşletme Müdürlüğü salonunda verilen eğitime, İşletme Müdürü Erol Bilmez, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Öksüz, İşletme Şefleri ve yangın söndürme işçileri katıldı.