Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara’nın en yaşlısı, Türkiye’nin de en yaşlı annelerinden biri olan 113 yaşındaki Arife Demir’i ziyaret ederek Anneler Gününü kutladı.
Mamak Belediye Başkanı Akgül, anneler günü Ankara’nın en yaşlısı olan 113 yaşındaki Arife nineyi unutmadı. Akgül, Arife ninenin anneler gününü kutladı. 7 çocuğundan birini 11 yıl önce trafik kazasında kaybeden ve üzüntüden geçirdiği felç sebebiyle yatağa mahkum olan Yozgatlı Arife ninenin ölmeden önce tek isteği, gençliğinde inek sağıp türkü söylediği köyünün yaylasına tekrar gidebilmek. Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık ekiplerince 4 yıldır takip edilerek, periyodik olarak muayenesi gerçekleştirilen yaşlı nineye yaylaya götürme sözü verildi. Duygulu anların yaşandığı ziyarette, annelerin 365 gün hatırlanması gerektiğinin altını çizen Akgül, “Türkiye’nin en yaşlı annelerinden biri olan Arife ninemizi ziyaret ettik. Anneyi cenneti ayakları altına serecek kadar kutsal sayan dinimiz onları üzmemek ve onlara iyi davranmamız konusunda uyarmaktadır. Toprağa özlem, geçmişe özlemdir. Arife ninemizi yaylaya götürmek boynumuzun borcudur” dedi.
UZUN ÖMRÜ VE ZEKASININ SIRRI “CEVİZ”
Akgül’ün ziyaretinden habersiz olan yaşlı anne şaşkınlığını gizleyemedi. Yaşlı ninenin elini öperek çiçek veren Akgül, 113 yaşında olmasına rağmen geçmişi çok iyi hatırlayan Arife nineye uzun ömrü ve zekâsının sırrını sordu. Yaylada geçirdiği günleri özlediğini belirterek, gençliğinde çok ceviz yediğini ve uzun ömrünün sırrının ceviz olduğunu söyleyen Arife nine, “Gençliğimde çok çalıştım. Bağ, bahçe eker, dikerdim. Toprak işleriyle çok uğraştım. Yaylada soğuk sular içtim, inek sağdım, türkü söyledim. En çok da ceviz yedim” diye konuştu.
O BENİM ANNEM GURURLA BAKIYORUM
Akgül’e ziyarette Meclis Başkanvekili Erdal Ak ve Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Yüksel de eşlik etti. Dört yıldır annesinin bakımını üstlendiğini belirterek Akgül’ün sürpriz ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını kaydeden kızı Elif Eğilmez de, “Anneler gününde hatırlanmak çok güzel bir duygu. Anneme gururla bakıyorum. Onun bana çocukken baktığı gibi” ifadelerini kullandı.