Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Bizler Atatürk’e kara sevdalıyız, onu yüreğimize işlemişiz. Onun için şu anda Çankaya’nın dört bir yanı burası gibi Türk bayrakları ve Atatürk bayraklarıyla donatılmış vaziyette. Türk bayrağı da Atatürk de bizim namusumuzdur” dedi.
Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Çankaya’da Nefesli Show Band ile coşkulu bir şekilde kutlandı. Kuğulupark, Yüksel Caddesi, Bahçeli 7. Cadde ve Çayyolu’nda toplanan yüzlerce Çankayalı, Nefesli Show Band’in çaldığı müziklerle bayramı kutladılar. Çankayalılara Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli de eşlik etti. Bayramları Çankaya’da kutlamanın ayrı bir güzelliği olduğunu belirten Taşdelen, “Bayramlarda Çankaya’da olmanın ayrı bir önemi var. Çünkü Çankaya, Mustafa Kemal’in ilçesi, bizler sadece Atatürk’ü seven insanlar değiliz. Bizler Atatürk’e kara sevdalıyız, onu yüreğimize işlemişiz. Onun için şu anda Çankaya’nın dört bir yanı burası gibi Türk bayrakları ve Atatürk bayraklarıyla donatılmış vaziyette. Türk bayrağı da Atatürk de bizim namusumuzdur” diye konuştu.
Bir ulusu var eden öğelerin başında milli bayramların geldiğini vurgulayan Taşdelen, “Bir ulus kendi Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç tarihini, kendi özgürlük mücadelesinin başlangıç tarihini kutlamayacak da ne yapacak? Şimdi bunu kutlamayın diyenlere bizim cevabımız sizin bunları bize kutlatmamanıza gücünüz yetmez olacaktır. Sizin gücünüz ne ulusal bayramlarımızı kutlatmamanıza yeter ne de Mustafa Kemal Atatürk’ü yüreğimizden çıkartmanıza yeter. Bizler her zaman milli ve ulusal bayramlarımızı kutlayacağız ve her zaman yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal aydınlığı diyeceğiz. Çankaya’nın sembol ilçe olduğunu aklımızdan çıkartmadan belediye hizmetlerinde de Mustafa Kemal ve Cumhuriyet’e layık bir belediye olacağız. Yolunuz açık olsun, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağımız bir Türkiye inancıyla hepinizi saygıyla selamlıyorum, bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.