Hayırsever vatandaşlar ile Mamak Müftülüğü tarafından yaptırılan ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle temel atma töreni ertelenen 2. Ortatepe Cami’nin temeli dualarla atıldı.
Fahri Korutürk Mahallesi’nde yaptırılan caminin temel atma törenine Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Müftüsü Muharrem Genç, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Kaymakam Ali Mantı, “Camiler medeniyetimizin birer göstergesidir. O nedenle en güzel şekilde inşa edilmelidir. Böylesine hayırlı bir işte destek olan, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Akgül ise, “Mamak hızlı bir değişim içinde. Biz göreve geldikten sonra bulunduğumuz noktanın imar sorunlarını çözdük. Mamak’ta yaşanan bu büyük ve hızlı dönüşümle birlikte eskiyen ve ihtiyaçlara cevap veremeyen ibadethanelerde yenileniyor. Buralarda güzel bir nesil yetişeceğini ümit ediyoruz. İlçemizde inşa edilen bütün camilere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
İlçe Müftüsü Genç de, “Büyük bir dönüşümün yaşandığı Mamak’ta ibadethanelerin de yenileniyor ve büyütülüyor olması çok doğal bir durum. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz güzel eserler yapmak zorundayız” dedi.
Temeli atılan 2. Ortatepe Camii tamamlandığı zaman 200 metrekare kullanım alanıyla 650 kişiye hizmet verecek.