Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası genel Başkanı Mehmet Okkalı, "Artık Ankara Odası, Maliye Bakanlığı tarafından muhatap alınır bir kurum haline gelmiştir" dedi.
İkinci Türkiye Mali Müşavirler Gençlik Kurultayı, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(ASMMMO) Genel Başkanı Mehmet Okkalı’nın katılımıyla Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Okkalı çağın bilgi çağı olduğunu söyleyerek gen mali müşavirlere şu tavsiyelerde bulundu:
"Çağımız bilgi çağı, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan, donanımlı bir mali müşavir olmanız halinde ne iş ne de parasal bir sıkıntı yaşamanız söz konusu olmayacaktır. O yüzden ihtiyacınız olan tek şey kendinize güvenip, potansiyelinizin farkında olarak en iyi şekilde kendinizi geliştirmenizdir."
"Birinci önceliğimiz üye memnuniyeti olan bir anlayışla hizmet etmeye başladık ve devam ediyoruz" diyen Okkalı, "Kamu kurum ve kuruluşları, bürokrasi, siyasi ve meslek örgütleri ile diyaloglar kurduk. Mesleğin ve meslektaşın içinde bulunduğu sorunlar yumağını, Mali Müşavirlerin yaptığı işin önemini anlattık. Artık Ankara Odası, Maliye Bakanlığı tarafından muhatap alınır bir kurum haline gelmiştir" ifadesini kullandı.
Okkalı, "Toplumsal olaylara gerekli tepkisini gösteren, teröre karşı net duruş sergileyen bir oda olduk" diyerek şunları kaydetti:
"Meslektaşlarımıza bir nebze olsun soluk aldırabilmek, kendilerine zaman ayırmalarını sağlayabilmek amacı ile tiyatro, halk müziği, halk oyunları, satranç, fotoğrafçılık kursları açtık, kişisel gelişim ve pazarlama eğitimleri verdik."
Amaçlarının bu meslek ve meslektaşa hizmet olduğunu vurgulayan Okkalı, "2017 yılı bütçesinde üye aidatlarına, oda kayıt suretlerine, huzur haklarına bizim belirleme yetkimiz olan hiçbir aidat ve ödeme kalemine zam yapmayacağız" diye konuştu.
Oda Sekreteri Nevzat Akkaya’nın da konuştuğu kurultayda sırasıyla şu konular işlendi:
"Bağımsız Denetim ve İç Denetim Mesleği, Global Gelişmeler karşısında Uygulamacılar Açısından Muhasebe Mesleğinin Geleceği, İç Denetim Uygulamaları, Bağımlı Çalışan Meslek Mensuplarının Sorunları ve Çözüm Önerileri, Mali Müşavirlik Mesleğinin Sorunları ve Çözüm Önerileri, Mali Müşavirlik Mesleğinde Yeni Çalışma Alanları ve Mali Müşavirlik Mesleğine Genel Bakış".