Nallıhan Kuş Cenneti’nin fotoğrafları Nata Vega Alışveriş Merkezi’nde sergileniyor. Çeşitli dallarda çekilen 50 fotoğraf ödül aldı.
Başkentliler Nata Vega AVM’deki ödül töreni ve sergide buluştu. Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) tarafından düzenlenen ve Orman Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Başkent Ankara Meclisi’nin desteklediği, foto safaride çekilen Nallıhan Kuş Cenneti’nin eşsiz doğasına ait 150’den fazla fotoğrafçının 400’den fazla fotoğrafı, uzman 11 kişi tarafından değerlendirildi. 50 fotoğrafın ödül aldığı yarışmanın koordinatörlüğünü Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan yaptı. Birincilik ödülüne "Angıt Kuşu" fotoğraflarıyla Ankara’dan Şenol Uzunoğlu layık görüldü.
Yurt dışından ve Türkiye’den birçok sergiye ev sahipliği yaptıklarını fakat bunun biraz farklı olduğunu, çünkü bizzat bu serginin yapıldığı yeri gördüğünü belirten Nata Vega Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Tahir Çelik, “Gerçekten müthiş bir emek var. Nallıhan Kuş Cenneti gibi bir yer var. Yıllardır Ankara’dayız ama ben bile maalesef bu vesileyle görmüş oldum. Sayın vekilimize şunu teklif ettim, bakınız bu kadar yapılan emeğin sonucunu bir yerde yapacaksınız, 50-100 kişi görecek, ama 100 bin kişinin görmesini ister misiniz, bize geçen hafta 100 bin kişi girdi bu alışveriş merkezine ve sanırım bu sergi boyunca da 100 binlerce kişi bu sergiyi görecekler. Bu da bizi çok mutlu edecek” ifadelerini kullandı.
Yarışmanın koordinatörlüğünü yapan Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan, “Bu etkinliğin gerçekleşmesinde bu arkamızdaki tabloda görüldüğü gibi çok değerli kuruluşlarımız var, şahıslarımız var. Ben ayrı ayrı teşekkür ederim ama son 3 ve 4. foto safari, Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı olarak gerçekleştirildi. 2012’de üçüncüsünü yaptığımız Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı’nın değerli başkanı yine aramızda. Ve bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Nallıhan Kaymakamlığı ve belediyemiz olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Anlattığınız Nallıhan Kuş Cenneti ayrı bir cennet. Burada bu etkinliği yapmamızın sebebi, burayı herkese tanıtmak, Ankara’yı tanıtmak, Ankara’nın etrafında çok güzellikler var, bu güzelliklerinden bir tanesi de Nallıhan Kuş Cenneti, ama tavsiye ederim ki bütün Ankara’nın taşra ilçeleri ayrı ayrı özellikli ve güzellikli değerli yerleri var, biraz daha Ankara’nın etrafını gezmelerini, bu güzelliklerini keşfetmelerini diliyorum” şeklinde konuştu.