Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) yönetimi ilk toplantısını yaptı. AHİD’in Ankara’da öncü bir STK haline geleceğini ifade eden Genel Başkan Hilmi Yaman, "Ankara’daki diğer hemşehri derneklerimizle beraber el ele kol kola hareket edeceğiz. Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla Ankara’nın sesini en gür şekliyle duyuracağız" dedi.
14. Olağan Genel Kurulu’nun ardından Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) Yönetim Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri bir araya geldi. Aynı kahvaltı sofrasını paylaşan Ankaralılar, terör olaylarına tepki gösterdi.
Toplantının açılışında konuşan AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman, Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı Ankaralılar olarak kınadıklarını ifade etti. "Ankara Seğmenleri olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındayız. Birliğimize, kardeşliğimize yönelik her türlü girişimin karşısında kahraman Ankara Seğmenlerimiz göreve hazırdır" diyen Yaman, "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı birliğimize ve kardeşliğimize yönelik yapılmıştır. 15 Temmuz’da amacına ulaşamayan teröristler şimdi de bölücü örgütü kullanarak ülkemizde kargaşa çıkarmaya çalışıyor. Seğmen cesareti ile demokrasimize, kardeşliğimize yönelik saldırıların karşısındayız" dedi.
AHİD Genel Kurulu olarak bugüne kadar yüzlerce tebrik ve destek telefonu aldıklarını, katıldıkları birçok programda büyük ilgi gördüklerini ifade eden AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman, "Biz bu ekibi kurarken genç ve dinamik bir ekip olsun istedik. Bu tür organizasyonlara katılımın artması bizleri sevindirecek ve amacımız olan dayanışma duygusunu arttırarak geniş ölçüde yaygınlaşmasını sağlayacaktır. Derneğimiz adı altında yaptığımız tüm uğraşların temel amacı AHİD’in toplum içinde daha güçlü bir yerde olmasıdır. Yönetilen değil yöneten bir dernek olmalıyız. Ben inanıyorum ki AHİD’deki bu hareketlilik bu heyecan diğer hemşehri derneklerimizi de harekete geçirecek. Kendi yurdunda öksüz kalan Ankaralıların sesi AHİD’in öncülüğünde artık daha gür çıkacak" diye konuştu.
Her an büyük destek gördükleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e de teşekkür eden AHİD Genel Başkanı Yaman sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ankara’da kim taş üstüne taş koyuyorsa biz yanındayız. Göreve gelir gelmez tebrik telefonuyla bizi mutlu eden ve her türlü desteğe hazır olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’e de yönetimim adına teşekkür ediyorum."