Çankaya Belediyesi, düzenlediği Çocuk Bilim Şenliği ile Ankaralı çocukları bilim ve eğlenceyle buluşturdu.
Çankaya Belediyesinin üç üniversite ve birçok sivil toplum kuruluşu ile birlikte hafta sonu düzenlediği Çocuk Bilim Şenliği, çocukları bilim ve eğlenceyle bir araya getirdi.
Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Sosyal Demokrasi Derneği, Gündem Çocuk, Güç Koşullardaki Bireyler Federasyonu, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Ahlatlıbel’de düzenlenen etkinlikte çeşitli stantlar açarak çocukları hem eğlendirdi hem öğrettiler. Su okulu, böcek okulu, sitoloji atölyesi, ekoloji atölyesi, zooloji atölyesi, ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi, renko, fizikafa, geri dönüşüm parkuru, çocuk hakları atölyesi gibi uygulamalı alanların yanı sıra oyun, drama, karaoke ve heykel atölyeleri de çocuklar için eğlencenin adresi oldu.
Çocukların soru sorma becerilerini geliştirerek keşfetmenin heyecanını yaşayabilmelerini amaçlayan Çocuk Bilim Şenliğine Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, oğlu Aras ile birlikte katıldı. Şenliğe katılan çocukların heyecanına ortak olan Taşdelen, oyunlara katıldı, atölyelerde ilginç anlara tanıklık etti.
İKİNCİ GÜN UÇURTMALAR GÖKYÜZÜNÜ ŞENLENDİRDİ
Çocukların ailelerinin de katıldığı Çocuk Bilim Şenliğinde, atölye çalışmaları ikinci gününde piknik ve konserle devam etti. Çeşitli semtlerden gelen çocuklar ebeveynleriyle atölyelerde çalışmalar yürüttü. Yemek saatlerinin piknik havasında sürdüğü şenlikte düzenlenen yarışmalarda tüm çocuklara Çankaya Belediyesinin “Tükenmez Hayatlar” kitap seti dağıtılırken, uçurtmalar da gökyüzünü şenlendirdi. Şenlik, Bin Çocuk Korosu Eğitmenleri Orkestrasının sunduğu konser ve danslarla sona erdi.